Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχτεί η εκπαιδευτική εκδρομή του Γυμνασίου Μούδρου

the roots web banners 06

Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχτεί η εκπαιδευτική εκδρομή του Γυμνασίου Μούδρου
15.04.2024 | 08:04

Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχτεί η εκπαιδευτική εκδρομή του Γυμνασίου Μούδρου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Το Γυμνάσιο Μούδρου, έχει προγραμματίσει εδώ και καιρό εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα στο πλαίσιο συνεργασίας με το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού, υπό τον γενικό τίτλο «Από τη Μυθολογία, στο διάστημα» η οποία είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας.

Η εκδρομή είναι προγραμματισμένο να λάβει χώρα από 18 έως 23 Απριλίου και η έναρξη της θα σηματοδοτούνταν το βράδυ της Πέμπτης 18/4, ταξιδεύοντας με το Highspeed για Λαύριο. 

Όμως, το σχολείο κατέστρωσε το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής εκδρομής του χωρίς να υπολογίσει τον…ξενοδόχο δηλαδή, το ακτοπλοϊκό ζήτημα του νησιού.

Έτσι, λόγω της απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη, το δρομολόγιο του πλοίου Highspeed θα παραμείνει ανεκτέλεστο. 

Από την άλλη πλευρά, λόγω του γενικότερου προβλήματος στο ακτοπλοϊκό τοπίο της Λήμνου, δεν υπάρχει η ευελιξία και η δυνατότητα πολλών επιλογών, με αποτέλεσμα το σχολείο αν δεν θέλει να χάσει την εκδρομή, να πρέπει να αναχωρήσει δυο ημέρες νωρίτερα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής 67 παιδιών και 5 συνοδών καθηγητών.

Να σημειώσουμε, πως στο πλαίσιο της εκδρομής, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Μούδρου, θα επισκεφθούν τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης, τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το Εθνικό Αστεροσκοπείο, την Επίδαυρο, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Εθνική Βιβλιοθήκη και το Ναύπλιο, ενώ το Σχολείο του Ψυχικού, σε συνεργασία με τον Δήμο Επιδαύρου, έχει προκαταβάλει ήδη το ποσό της μετακίνησης δυο λεωφορείων, ώστε οι μαθητές της Λήμνου να επισκεφθούν την Επίδαυρο. 

Πρόκειται, δηλαδή, για μια εκδρομή, πλούσια σε πολιτιστικού ενδιαφέροντος επισκέψεις και περιηγήσεις, από την οποία οι μαθητές μόνο κέρδος έχουν να αποκομίσουν.  

Με την αλλαγή του προγράμματος και την αναχώρηση του σχολείου δύο μέρες νωρίτερα, είναι προφανές, πως το κόστος της εκδρομής εκτινάσσεται, το ίδιο και ο προϋπολογισμός των οικογενειών των παιδιών, οι οποίες θα πρέπει να ξαναβάλουν το χέρι στην τσέπη, πράγμα που για πολλές από αυτές είναι αδύνατο να συμβεί.  

Έτσι, η Διευθύντρια του Γυμνασίου Μούδρου, Δώρα Λυμπέρη, απέστειλε επιστολή στον Έπαρχο Λήμνου Α. Κουτσογιάννη καθώς και στη Δήμαρχο, Ε. Γεώργα, ζητώντας να καλυφθεί έστω ένα μέρος του επιπρόσθετου κόστους που προέκυψε όχι από υπαιτιότητα του σχολείου, αλλά επειδή εδώ είναι Λήμνος και στη Λήμνο καθώς φαίνεται, δεν επαληθεύεται η γνωστή αποστροφή του Συντάγματος περί νησιωτικότητας…

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το