Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Ο Π. Δημητρόπουλος παρουσίασε τον «Φάρο» του στο Γυμνάσιο Μούδρου και μίλησε στον Fm 100 γι αυτόν

the roots web banners 06

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Ο Π. Δημητρόπουλος παρουσίασε τον «Φάρο» του στο Γυμνάσιο Μούδρου και μίλησε στον Fm 100 γι αυτόν
18.05.2024 | 09:05

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Ο Π. Δημητρόπουλος παρουσίασε τον «Φάρο» του στο Γυμνάσιο Μούδρου και μίλησε στον Fm 100 γι αυτόν

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Π. Δημητρόπουλος, βρέθηκε εχθές Παρασκευή 17/5 στη Λήμνο, καλεσμένος της Διευθύντριας του Γυμνασίου Μούδρου κας Θ. Λυμπέρη και του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου, για να παρουσιάσει το βιβλίο του «Ο Φάρος».

Στον ραδιοφωνικό αέρα του σταθμού μας, ο κ. Δημητρόπουλος, μίλησε για το βιβλίο του, λέγοντας πως, στη ζωή υπάρχουν δυο είδη φάρων. Αυτοί που βοηθούν τα πλοία να μην χάνουν τον προορισμό τους και οι άλλοι φάροι που φέγγουν και οδηγούν την πορεία των ανθρώπων. 

Και έπειτα μίλησε για τον Φάρο του. Για την ιδέα να χωρέσει σε ένα βιβλίο σπουδαίες διαχρονικές προσωπικότητες που άφησαν το ίχνος τους από το πέρασμά τους, στον κόσμο. 

Ανάμεσα τους, ο Αριστοτέλης, ο Μέγας Αλέξανδρος, η Υπατία, ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, η Μαντώ Μαυρογένους, η Καλλιρόη Σιγανού Παρρέν, ο Σπύρος Λούης, ο Νίκος Καζαντζάκης, η Κυρά της Ρω, η Λέλα Καραγιάννη και η Σοφία Βέμπο.

Προσωπικότητες, που έχουν τη δύναμη να εμπνεύσουν τα νέα παιδιά αλλά και τους ενήλικες αν διαβαστούν η ζωή, η δράσεις και οι επιλογές τους. 

Η παρουσίαση του βιβλίου, ήταν απολύτως επιτυχημένη, αν και μάλλον ως εκδήλωση, είχε την πρωτοτυπία να αντιστραφούν οι ρόλοι. Σε μια διαδραστική διαδικασία, τα παιδιά είχαν προετοιμαστεί και παρουσίασαν τα ίδια το βιβλίο του κ. Δημητρόπουλου. 

Εξάλλου, τι αξία έχει η έμπνευση, αν δεν μπορεί να ανατρέψει την καθεστηκυία τάξη μιας παρουσίασης βιβλίου!! 

Στην εκδήλωση η οποία είχε την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, παραβρέθηκε και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ιουλία Λυγδά. 

Limnos FM 100 · Ο συγγραφέας Π. Δημητρόπουλος, παρουσίασε τον «Φάρο» του στο Γυμνάσιο Μούδρου

 

IMG 0463

IMG 0465

IMG 0464

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το