Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Παναγιώτης Σφυρής: Ο αγρότης που ομορφαίνει τα χωριά της Λήμνου ζωγραφίζοντας τους τοίχους

the roots web banners 06

Παναγιώτης Σφυρής: Ο αγρότης που ομορφαίνει τα χωριά της Λήμνου ζωγραφίζοντας τους τοίχους
03.06.2024 | 20:11

Παναγιώτης Σφυρής: Ο αγρότης που ομορφαίνει τα χωριά της Λήμνου ζωγραφίζοντας τους τοίχους

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Περίμετρος» φιλοξενήθηκε σήμερα το μεσημέρι, ο Παναγιώτης Σφυρής, από τη Δάφνη, καθώς κέντρισε το ενδιαφέρον της εκπομπής, το γεγονός ότι ο κ. Σφυρής, ομορφαίνει με τις ζωγραφιές του τα χωριά της Λήμνου.

Φανατικός θεατής της ΕΡΤ και δη της ΕΡΤ3 δηλώνει ο Παναγιώτης Σφυρής, ο οποίος ζεί και εργάζεται στην Λήμνο, όχι μόνο ως αγρότης, αλλά και ως καλλιτέχνης.

Άλλωστε αυτό που γεμίζει την καρδιά και φέρνει χαρά είναι το σημαντικότερο στην ζωή και όχι αναγκαστικά εκείνο που δίνει ένα εισόδημα.

Από το παλιό σχολείο όπου φοίτησε ως μαθητής στην Δάφνη της Λήμνου, ο κ. Σφυρής, παρουσιάζει την ερασιτεχνική του προσπάθεια που εξελίχθηκε σταδιακά και με αυτήν γεμίζει τον ελεύθερο χρόνο του. Σύντομα οι συγχωριανοί του ανακάλυψαν το ζωγραφικό του ταλέντο και του εμπιστεύτηκαν τον εξωραϊσμό των χώρων που έχουν ταλαιπωρηθεί από τον χρόνο, τις καιρικές και τις περιβαλλοντικές συνθήκες.

Αγρότης- ζωγράφος ομορφαίνει την Λήμνο

Οι ρωγμές από τον σεισμό μετατρέπονται σε κλαδιά δέντρων και ένα σκοτεινό σημείο φωτίζεται από τον ήλιο του Αιγαίου, με τα πινέλα του ακολουθεί τα καράβια που πλέουν πάνω στο κύμα, αν και το χωριό βρίσκεται ψηλά στον λόφο.   

Όπως λέει ο κ. Σφυρής, ο φίλος του ο Παντελής, ελαιοχρωματιστής από το χωριό, τον προμηθεύει με τα υπολείμματα της δουλειά του και έτσι έχει έναν άτυπο χορηγό.

Κατά τα άλλα συνεργάζεται με τον αδελφό του Ηλία στο κτήμα του πατέρας τους με βιοκαλλιέργειες, από όπου κερδίζει τα προς το ζην.

Το καλό με την καλλιτεχνική δουλειά του κ. Σφυρή είναι πως ζωγραφίζει με ακρυλικά χρώματα και έτσι τα έργα του διαθέτουν μεγαλύτερη αντοχή, υφιστάμενα τις εναλλαγές του καιρού.  

Αγρότης- ζωγράφος ομορφαίνει την Λήμνο

 Είναι πανεύκολο λέει ο κ. Σφυρής να ολοκληρώσεις έναν τοίχο, ακόμη και μέσα σε μια ημέρα. Αρκεί λίγη φαντασία και έπειτα από συνεννόηση με τους κατοίκους των χωριών οι εικόνες ξεπηδούν ολοζώντανες από τα πινέλα του ζωγράφου, που αποτυπώνει σκηνές από την καθημερινότητα, την αγροτική και ναυτική ζωή.

Πηγή: 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel