Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλιόπης

the roots web banners 06

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος  στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλιόπης
04.06.2024 | 08:48

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλιόπης

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ενόψει της 5ης Ιουνίου - Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, το «Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλιόπης» άνοιξε χθες, Κυριακή 2 Ιουνίου, για το κοινό με μια ζεστή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Λήμνου σε συνεργασία με την Κοινότητα Καλλιόπης, τον Σύλλογο «Ενεργοί Πολίτες» και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, το οποίο βρίσκεται στο Δημοτικό Σχολείο, και να ενημερωθούν για το φυσικό πλούτο της περιοχής και την ανάγκη προστασίας και ανάδειξης του.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Δήμαρχος Λήμνου κ. Ελεονώρα Γεώργα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τριαντάφυλλος Κατής, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής κ. Ευάγγελος Χασάπης και ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Μούδρου κ. Αλέξανδρος Καφαλτής. Στον χαιρετισμό της, η Δήμαρχος τόνισε μεταξύ των άλλων ότι για τη νέα δημοτική αρχή «η υιοθέτηση φιλοπεριβαλλοντικών πολιτικών και πρακτικών δεν είναι απλώς ένας τομέας με τον οποίο οφείλουμε να ασχοληθούμε. Είναι η απόλυτη αναγκαιότητα. Είναι το μεγάλο στοίχημα για το μέλλον των παιδιών μας, για έναν τόπο όμορφο και κυρίως βιώσιμο».

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο κ. Νίκος Τσιόπελας επιστημονικός συνεργάτης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, η κ. Μαρία Χαραλαμπίδου, Πρόεδρος του συλλόγου «Ενεργοί Πολίτες» και ο κ. Θεόδωρος Μπαξεβανίδης Εκπαιδευτικός, Δ/ντης του Δημοτικού Σχολείου Κάσπακα.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel