Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Νέα τσουχτερά πρόστιμα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία

the roots web banners 06

Λήμνος: Νέα τσουχτερά πρόστιμα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
04.06.2024 | 14:44

Λήμνος: Νέα τσουχτερά πρόστιμα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Τσουχτερά είναι τα πρόστιμα που ξεκίνησαν να επιβάλλονται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για όσους παραβαίνουν την κείμενη νομοθεσία και ανάβουν φωτιά αυτή την εποχή.

Δυο ακόμη πρόστιμα επιβλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη Λήμνο.

Συγκεκριμένα:

  • Στις 25/05/2024 ημέρα Σάββατο, επιβλήθηκε σε ημεδαπό διοικητικό πρόστιμο  1934€ από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Μύρινας,  διότι κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας προέβη σε θερμές εργασίες σε οικοπεδικό χώρο, χωρίς να έχει λάβει τα προβλεπόμενα μέτραπροκαλώντας πυρκαγιά που έθεσε σε κίνδυνο  κατοικίες  στην Τ.Κ. Αγίας Σοφίας.
  • Επίσης, στις 02/06/2024 ημέρα Κυριακή, επιβλήθηκε σε ημεδαπό διοικητικό πρόστιμο  1875€ από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Μύρινας,  διότι κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας προέβη σε καύση υπολειμμάτων φυτικής βλάστησης σε σωρούς (κλαδέματα κλπ) πράξη που απαγορεύεται από 01/05 έως 31/10 εκάστου έτους,  στην Τ.Κ. Τσιμανδρίων.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, παρακαλεί για την προσοχή των συμπολιτών μας και ενημερώνει για ακόμα μια φορά ότι βάσει των κείμενων Πυροσβεστικών Διατάξεων είναι υποχρεωμένηγια την επιβολή διοικητικών προστίμων, διόλου ευκαταφρόνητων ποσών, σε όσους δεν συμμορφώνονται με την κείμενη νομοθεσία και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και φυσικό περιβάλλον. 

Το αδίκημα του εμπρησμού το οποίο θέτει σε κοινό κίνδυνο ανθρώπινη ζωή ή ξένη περιουσία, είτε από πρόθεση είτε από αμέλεια, πέρα από διοικητικά πρόστιμα επισύρει και βαρύτατες ποινικές κυρώσεις.

Εντωμεταξύ, εχθές 03/06/2024 και περί ώρα 14:30, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λήμνου ειδοποιήθηκε να επέμβει σε πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Τ.Κ. Προπουλίου.Χάρη στο άμεσο της επέμβασης των ισχυρών  πυροσβεστικών δυνάμεων, την σημαντική συμβολή αγροτών της περιοχής που συνέδραμαν στην επιχείρηση με τους γεωργικούς ελκυστήρες τους και την δυναμική παρουσία του Δήμου Λήμνου με στελέχη και μηχανήματα, απετράπη η περαιτέρω διάδοση της πυρκαγιάς στον αθέριστο κάμπο με τα σιτηρά, που θα έθετε σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες και θα αποτελούσε πλήγμα στην τοπική αγροτική οικονομία.

Η έκταση που κάηκε από την πυρκαγιά περιορίστηκε στασαράντα (40) στρέμματα σιτηρών. Η Π.Υ. Μύρινας Λήμνου τέθηκε σε γενική επιφυλακή με το σύνολο προσωπικού και στόλου να επιχειρεί στο συμβάν. Τα αίτια της πυρκαγιάς είναι υπό διερεύνηση από το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Μύρινας και αναμένεται ο σχηματισμός δικογραφίας τις επόμενες ημέρες.

Η Π.Υ του νησιού, υπενθυμίζει, ότι η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει και οι προβλέψεις της είναι σε ισχύ από την 1η Μαΐου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου. Απαγορεύεται, λοιπόν, αυστηρά κάθε σχετική διαδικασία που περιλαμβάνει υπαίθρια χρήση πυρός και επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ήδη επιβληθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μύρινας δύο διοικητικά πρόστιμα. Αναλυτικότερα:

Οι Πυροσβεστικές Διατάξεις 9/2024 και 20/2024 είναι διαθέσιμες σε ηλεκτρονική μορφή στην επίσημη ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος ( www.fireservice.gr ).Για περισσότερες πληροφορίες – διευκρινήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στην Π.Υ. Μύρινας Λήμνου καλώντας στο Γραφείο Προληπτικής Πυροπροστασίας: 22540-24815

Τέλος, παρακαλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel