Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Συναντήσεις με Αναπ. ΥΠΕΣ και Υφυπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης είχε η Δήμαρχος Λήμνου

the roots web banners 06

Συναντήσεις με Αναπ. ΥΠΕΣ και Υφυπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης είχε η Δήμαρχος Λήμνου
14.06.2024 | 19:00

Συναντήσεις με Αναπ. ΥΠΕΣ και Υφυπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης είχε η Δήμαρχος Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου η Δήμαρχος Λήμνου κ. Ελεονώρα Γεώργα μετείχε σε συνάντηση εργασίας του Προέδρου και των μελών της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Β. Αιγαίου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Στη συνάντηση μετείχαν ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου και Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου κ. Ταξιάρχης Βέρρος, οι Δήμαρχοι Χίου κ. Γιάννης Μαλαφής, Δυτικής Σάμου κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, Ανατολικής Σάμου κ. Παρασκευάς Παπαγεωργίου και Ικαρίας κ. Φανούρης Καρούτσος.

Οι Δήμαρχοι έθεσαν από κοινού και μετ' επιτάσεως το ζήτημα της επιβάρυνσης των Δήμων με την υποχρέωση καταβολής του τέλους ταφής, καθώς και το πρόβλημα υποστελέχωσης των δημοτικών υπηρεσιών. Τονίστηκε, επιπλέον, η ανάγκη στις διαδικασίες πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ να λαμβάνεται υπόψη το κριτήριο της εντοπιότητας, στη βάση της προστατευόμενης από το Ελληνικό Σύνταγμα έννοιας της νησιωτικότητας.

Εκφράστηκαν, επίσης, προβληματισμοί για το νέο καθεστώς εκμίσθωσης τμημάτων αιγιαλού από την Κτηματική Υπηρεσία, όταν παράλληλα οι Δήμοι εξακολουθούν να επωμίζονται τις δαπάνες για τον καθαρισμό των παραλιών, τις αμοιβές ναυαγοσωστών, τις γαλάζιες σημαίες κ.α., και μάλιστα με μειωμένους πόρους.

Ζητήθηκαν, μάλιστα, παράταση για την προσαρμογή των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών στις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος 99/2017 και χρηματοδότηση για την αδειοδότηση της λειτουργίας τους, σύμφωνα με την ισχύουσα κείμενη νομοθεσία.

Υπουργός και Δήμαρχοι ομονόησαν ότι το Βόρειο Αιγαίο χρήζει εφαρμογής πολιτικών που να διασφαλίζουν την παραμονή του πληθυσμού και προοπτικές ανάπτυξης.

Στη συνέχεια, ακολούθησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κωνσταντίνο Κυρανάκη, με κύριο θέμα τις ηλεκτρονικές εφαρμογές του Κτηματολογίου και τον υψηλό βαθμό δυσκολίας των Δήμων να ολοκληρώσουν τη διαδικασία για τις ιδιοκτησίες τους.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το