Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Χ.Ο.Λ. «Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ» και Σύλλογος Φίλων Παιδικού Παιχνιδιού και Βιβλίου «πλημμύρισαν το Μουσείο»

the roots web banners 06

Χ.Ο.Λ. «Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ» και Σύλλογος Φίλων Παιδικού Παιχνιδιού και Βιβλίου «πλημμύρισαν το Μουσείο»
15.06.2024 | 06:49

Χ.Ο.Λ. «Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ» και Σύλλογος Φίλων Παιδικού Παιχνιδιού και Βιβλίου «πλημμύρισαν το Μουσείο»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024, τα παιδικά και εφηβικά τμήματα του Χ.Ο.Λ. «Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ» συνεργάστηκαν εκ νέου με τον σύλλογο Φίλων Παιδικού Παιχνιδιού και Βιβλίου και γέμισαν τον αύλειο χώρο του Μουσείου στη Νέα Μαδύτο.

Η εκδήλωση ήταν ένας ωραίος τρόπο για να συνδεθεί το παρελθόν με το παρόν, με παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια και παιχνίδια, ενώ τα παιδιά δημιούργησαν μια μοναδική ατμόσφαιρα, για εκείνα που χόρεψαν και εκείνους που παρακολουθούσαν.

Η επίσημη ανακοίνωση: 

"Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024  τα παιδικά και εφηβικά τμήματα του Χ.Ο.Λ. «Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ» σε μια υποδειγματική συνεργασία για δεύτερη συνεχή χρονιά με τον σύλλογο Φίλων Παιδικού Παιχνιδιού και Βιβλίου «πλημμύρισαν» τον αύλειο χώρο του Μουσείου στην παραλία της Νέας Μαδύτου με παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια και παιχνίδια που μας ταξίδεψαν στα παιδικά μας χρόνια.

  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους   ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κος Τριαντάφυλλος Κατής,οι αντιδήμαρχοι κες Ιωάννα Διαματάρη,Ιουλία Λυγδά και ο κος ,Αλέξανδρος Καφαλτής,ο πρόεδρος της ΑΝΕΛ κος Αντώνης Κουτσογιάννης και ο πρόεδρος της Κοινότητας Μύρινας κος Βάγιος Καλλιγερής.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στον χώρο του Μουσείου από την κα Χρυσή Παπαποστόλου,  έμαθαν για τον μεγάλο δωρητή κο Χρήστο Μπουλώτη και την ανεκτίμητη αξία της συλλογής του και σκόρπισαν χαρά με το κέφι και τη ζωντάνια τους κερδίζοντας το χειροκρότημα τόσο από τους  γονείς ,τις γιαγιάδεις και τους παππούδες τους, όσο και από το κοινό που αγκάλιασε με ζεστασιά την εκδήλωση και κατέκλισε χώρο.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Φίλων Μουσείου Παιδικού Παιχνιδιού και Βιβλίου κος Κώστας Κατσιγιαννόπουλος χαιρέτησε την εκδήλωση και εστιάστηκε στα οφέλη τα οποία αποκομίζουν τα παιδιά μέσα από τέτοιου είδους δράσεις.

 Παραδοσιακοί Χοροί από όλη την Ελλάδα και φυσικά τη Λήμνο μας,αγκαλιάστηκαν με τους λαϊκούς μας χορούς ,το συρτάκι, το χασάπικο, και το ζεμπέκικο και έδωσαν ζωή σ ένα χώρο τον οποίο αξίζει να κρατάμε  «ζωντανό» και σε μια περιοχή όπως τα πανέμορφα Ματιανά με τους υπέροχους κατοίκους τους που μας τίμησαν με την παρουσία και τα όμορφα λόγια τους.  

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ:

-Τον Δήμο Λήμνου για την υποστήριξη της εκδήλωσης.

-Τον Σύλλογο Φίλων Μουσείου Παιδικού Παιχνιδιού και Βιβλίου

-Τους γονείς των παιδιών όλων των τμημάτων του Ομίλου για την αγάπη, τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους.

-Την κα Ντίνα Ματσικά για την φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης".

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το