Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Η Γεωγραφία είναι πολύ κουλ» κάνει διακοπές στη Λήμνο

the roots web banners 06

«Η Γεωγραφία είναι πολύ κουλ» κάνει διακοπές στη Λήμνο
16.06.2024 | 09:00

«Η Γεωγραφία είναι πολύ κουλ» κάνει διακοπές στη Λήμνο

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Τον Αύγουστο του 2019, εμφανίστηκε στο facebook μια σελίδα με τίτλο «Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ», στην οποία άρχισαν να ανεβαίνουν διαφόρων ειδών πληροφορίες για τον κόσμο μας, δοσμένες όμως με έναν πολύ φρέσκο και ιδιαίτερο τρόπο.

Αν και η αρχική πρόβλεψη του δημιουργού της ήταν πως η απήχηση αυτού του εγχειρήματος θα περιοριζόταν σε ένα πολύ μικρό, ήδη «ψημένο» για τη γεωγραφία κοινό, προς έκπληξη όλων αριθμεί πλέον περίπου 400 χιλιάδες άτομα, καταφέρνοντας μέσα σε λίγα χρόνια να γίνει η πιο επιδραστική εκπαιδευτική κοινότητα του ελληνικού Ίντερνετ! 

Η σελίδα του Facebook «Η Γεωγραφία είναι πολύ κουλ» βρίσκεται στη Λήμνο, λοιπόν, περνάει καλά και αυτό το μοιράζεται με τους χιλιάδες φίλους της, προβάλλοντας και διαφημίζοντας το νησί!

Συγκεκριμένα, η σελίδα βρέθηκε μεταξύ άλλων στις Αμμοθίνες, εντυπωσιάστηκε από το τοπίο και πριν αναφωνήσει «Ένα μοναδικό τοπίο και οικοσύστημα! Ουάου!!!», έγραψε τα εξής:

"Αμμοθίνες στην #Λήμνο! ? Μια έκταση 70κάτι στρέμματα που μοιάζει με αμμώδη έρημο, ΔΥΟΜΙΣΗ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ανάμεσα από χαμηλά βουναλάκια! 

?Πώς δημιουργήθηκε;?

Ο άνεμος παιδιά! ? Ο άνεμος μεταφέρει άμμο ΓΕΝΙΚΑ, βέβαια δεν έχουμε παντού αμμοθίνες!!! Ο λόγος που έχουμε αυτό το τοπίο συγκεκριμένα εδώ, είναι ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση εκτός από τον άνεμο είναι τέτοιο το ανάγλυφο, η *κατεύθυνση* του ανέμου και κάποια αλλά πράγματα που δημιούργησαν μια *ισορροπία* συνθηκών ας πούμε, που έκαναν την άμμο να μαζευτεί και να παγιδευτεί εκεί!». 

IMG 1517

Φυσικά, κάτω από την ανάρτηση της σελίδας «Η Γεωγραφία είναι πολύ κουλ», σχολιάζουν δεκάδες Λημνιοί, καλωσορίζοντας την στη Λήμνο και προτείνοντας της μέρη για να επισκεφθεί στο νησί. 

Να διαβάζετε «Η Γεωγραφία είναι πολύ κουλ»!

Παρέχει γνώσεις, αλλά κυρίως, το κάνει με ένα τρόπο θελκτικό. Αν διδάσκονταν κάπως έτσι η Γεωγραφία στα σχολεία, οι αγεωγράφητοι της χώρας θα ήταν πολύ λιγότεροι… Άσε που «αν δεν γνωρίζεις τίποτα για τον τόπο σου πως θα τον αγαπήσεις και θα αρχίσεις να νοιάζεσαι γι αυτόν;»

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το