Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μουτζούρης - Καλογήρου, δίπλα δίπλα στα σημερινά εγκαίνια της Περιφερειακής Οδού του Θάνους (video)

the roots web banners 06

Μουτζούρης - Καλογήρου, δίπλα δίπλα στα σημερινά εγκαίνια της Περιφερειακής Οδού του Θάνους (video)
25.06.2024 | 15:25

Μουτζούρης - Καλογήρου, δίπλα δίπλα στα σημερινά εγκαίνια της Περιφερειακής Οδού του Θάνους (video)

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Εγκαινιάστηκε σήμερα Τρίτη, 25 Ιουνίου, η Περιφερειακή Οδός του θάνους, από τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, Κωνσταντίνο Μουτζούρη.

Ο δρόμος αυτός, ήδη συντελεί στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού προβλήματος του Θανους, το οποίο ήταν πολύ έντονο τις τελευταίες δεκαετίες, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού τα οχήματα που κινούνταν με προορισμό τις εξαιρετικές παραλίες του Θάνους, και του  Εβγάτη, ή προς τον Κοντιά, έπρεπε να περάσουν μέσα από το χωριό του Θάνους. Στην περίπτωση δε, του Εβγάτη και του Κοντιά, ήταν η μόνη επιλογή αν δεν ήθελε κανείς να κάνει το γύρο της Λήμνου από το Λιβαδοχώρι. 

Πριν από τουλάχιστον μια δεκαετία, τοποθετήθηκαν στο Θάνος φωτεινοί σηματοδότες, οι οποίοι δεν έλυσαν επουδενί το πρόβλημα, διαχειρίστηκαν, βέβαια, επιτυχώς το σύμπτωμα του προβλήματος. 

Μια μνεία αξίζει και σε όσους έβαλαν το λιθαράκι τους ώστε να το έργο να ξεκινήσει, να ολοκληρωθεί και σήμερα να κόβονται οι άσπρες κορδέλες.

Το έργο ξεκίνησε στις αρχές του 2000, όταν Έπαρχος ήταν ο Βαγγέλης Γιαρμαδούρος, ενώ ολοκληρώθηκε επί Επάρχου Άγγελου Βλάτττα. 

Οι επόμενοι Έπαρχοι Μπαβέας και Σάραγκας, συνέχισαν τις προσπάθειες για την πρόοδο του έργου, αναθέτοντας την εκπόνηση της μελέτης.  

Επί ημερών Περιφερειάρχη Χριστιάνας Καλογήρου και Επάρχου Βαγγέλη Γιαρμαδούρου την περιόδο  2016 - 2018 χρηματοδοτήθηκε η οριστική μελέτη, καθώς και οι υποστηρικτικές μελέτες, έγινε η κτηματογράφηση, εντάχθηκε το έργο στο ΠΕΠ Β. Αιγαίου 14-20, και τέλος έγινε η δημοπράτηση κατασκευής του. 

Πάντως, χαρακτηριστική στιγμή των σημερινών εγκαινιών ήταν η παρουσία της πρώην Περιφερειάρχη, Χριστιάνας Καλόγηρου, σε μια από τις ελάχιστες δημόσιες εμφανισεις της, μετά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε.

Τέλος, το γεγονός ότι για ένα τέτοιο έργο, μεγάλο μεν πλην όχι φαραωνικό, χρειάστηκαν 22 χρόνια για να ολοκληρωθεί, κάποια στιγμή θα πρέπει να προβληματίσει την κυβέρνηση της χώρας αλλά και τις αρχές του τόπου.

Ακολουθει vídeo από τη σημερινή εκδήλωση

Video: Ευτυχία Τριανταφυλλίδου

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το