Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΜΕΣ «Άγιος Δημήτριος»: Ο κεχαγιάδικος ήχησε στα βουνά της Ηπείρου

the roots web banners 06

ΜΕΣ «Άγιος Δημήτριος»: Ο κεχαγιάδικος ήχησε στα βουνά της Ηπείρου
04.07.2024 | 20:02

ΜΕΣ «Άγιος Δημήτριος»: Ο κεχαγιάδικος ήχησε στα βουνά της Ηπείρου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

«Αέρας πελαγίσιος» φύσηξε στη Σκλίβανη των Ιωαννίνων την Κυριακή 30 Ιουνίου, καθώς δυο Αιγαιοπελαγίτικοι νησιωτικοί σύλλογοι βρέθηκαν στο ορεινό χωριό της Ηπείρου, λαμβάνοντας μέρος στην καλοκαιρινή εκδήλωση της «Αδελφότητας Σκλιβανιτών Ιωαννίνων».

Ο ένας σύλλογος ταξίδεψε από το νησί της Λέρου και ο άλλος από τη Λήμνο. Μέλη από τα χορευτικά τμήματα του ΜΕΣ «Άγιος Δημήτριος», συνοδευόμενα από το Νάσο Χαλκά στο τραγούδι και το λαούτο και το Μαρίνο Κεφάλα στη λύρα, απέδωσαν τους παραδοσιακούς χορούς της Λήμνου ξεσηκώνοντας το κοινό της εκδήλωσης.

Στην άψογα διοργανωμένη εκδήλωση συμμετείχαν επίσης, χορευτικά τμήματα από το Δήμο Ιωαννιτών και φυσικά από τη Αδελφότητα Σκλιβανιτών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρξε η δυνατότητα να δοθούν πληροφορίες σχετικές με το νησί της Λήμνου και προσφέρθηκαν αναμνηστικά και κρασιά του τόπου μας τόσο στους οικοδεσπότες της εκδήλωσης όσο και στους λοιπούς συλλόγους που συμμετείχαν.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης των χορών της Ηπείρου, της Λήμνου, της Λέρου και της Μικρασίας ακολούθησε γλέντι, με τους χορευτές των συλλόγων και το κοινό να γίνονται μια μεγάλη παρέα.

Με αφορμή το ταξίδι στα Γιάννενα, οι Λημνιοί ταξιδιώτες κατάφεραν να επισκεφθούν τα αξιοθέατα της περιοχής, όπως το αρχαίο θέατρο και το μαντείο της Δωδώνης, το νησάκι των Ιωαννίνων και το Μουσείο του Αλή Πασά, το Μουσείο Βρέλλη, το θρησκευτικό μουσείο Σκλίβανης, το φαράγγι του Βίκου, τα Ζαγοροχώρια αλλά και το Μέτσοβο.

Ο ΜΕΣ «Άγιος Δημήτριος» θα ήθελε να ευχαριστήσει

• τις ακτοπλοϊκές εταιρείας «Seajets» και «Blue Star Ferries» για την έκπτωση που παρείχαν στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των μελών του συλλόγου

• το ταξιδιωτικό πρακτορείο «Pravlis Travel» για την μεσολάβηση του προς τις ακτοπλοϊκές εταιρίες και τη συνολική συνεργασία

• το Δήμο Λήμνου για τη διάθεση των δώρων προς τους διοργανωτές και του λοιπούς συλλόγους

• την «Αδελφότητα Σκλιβανιτών» και τον πρόεδρο της κ. Βασίλη Μαγγιώρο για την εγκάρδια φιλοξενία

• το χοροδιδάσκαλο και μουσικό Νάσο Χαλκά καθώς και το λυράρη Μαρίνο Κεφάλα που συνόδευσαν το χορευτικό στους χορούς της Λήμνου και όχι μόνο

• τέλος, όλους του συμμετέχοντες στο ταξίδι αυτό.

Η επιστροφή στη Λήμνο, σηματοδοτεί την έναρξη των προετοιμασιών για το «Γαστρονομικό ταξίδι στις γειτονιές του Ρεΐζντερε» όπου την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 21:00 στο πάρκο του Αγίου Δημητρίου, γυναίκες του χωριού κάθε ηλικίας παρασκευάζουν επιτόπου και προσφέρουν παραδοσιακή ρεϊζντεριανή τυρόπιτα και τσαρκαμά!

 

Λήψεις drone Κοσμάς Λειλετζόγλου

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό στη σελίδα του συλλόγου https://www.facebook.com/syllogosagdimitriou/

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel