Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Κάνει πίσω ο Σηφουνάκης για το γάλα μετά τη νέα συμφωνία

banner roots

Κάνει πίσω ο Σηφουνάκης για το γάλα μετά τη νέα συμφωνία
28.03.2014 | 13:49

Κάνει πίσω ο Σηφουνάκης για το γάλα μετά τη νέα συμφωνία

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Σε νέα δήλωση προχώρησε πριν από λίγη ώρα, ο Βουλευτής του Νομού Λέσβου, Νίκος Σηφουνάκης, σχετικά με το θέμα του γάλακτος.

Η δήλωση αναφέρει:

«Ο πρωτογενής μας τομέας, η γεωργία και η κτηνοτροφία, πρέπει να αποτελούν για τη χώρα μας ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα και αναπτυξιακό πυλώνα, όπως ο πολιτισμός και ο τουρισμός.

Για αυτό και η όποια νομοθέτηση έχει υποχρέωση να προωθεί την εγχώρια παραγωγή, να παρέχει δυνατότητες να γίνεται πιο ανταγωνιστική, πιο καινοτόμα, πιο εξαγωγική. Πολιτικές, επομένως, που - με πρόσχημα την προστασία του καταναλωτή - επιδιώκουν τον αφανισμό του πρωτογενή τομέα προς όφελος των εισαγωγών και των μεγάλων πολυεθνικών, μόνο επιζήμιες για τον τόπο είναι.

Η ρύθμιση για το γάλα, που αφορά βεβαίως και το νησί της Λέσβου και της Λήμνου με τα χιλιάδες αιγοπρόβατα, όπως τελικά διαμορφώθηκε ύστερα από έντονες προσπάθειες βουλευτών και σοβαρή τεκμηρίωση, είναι ακριβώς στην κατεύθυνση να μην αφανισθεί η εγχώρια παραγωγή.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης, εάν πραγματικά κόπτεται για την προστασία του καταναλωτή, έχει υποχρέωση να βάλει τέλος στους μεσάζοντες και στα κυκλώματα από την παραγωγή στο ράφι, ώστε ο καταναλωτής να βρίσκει χαμηλότερες τιμές, όχι μόνο στο γάλα αλλά και σε όλα τα προϊόντα του πρωτογενούς μας τομέα». 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel