Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Δήλωση Ζερδελή για το πολυνομοσχέδιο

banner roots

Δήλωση Ζερδελή για το πολυνομοσχέδιο
28.03.2014 | 14:55

Δήλωση Ζερδελή για το πολυνομοσχέδιο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ο Βουλευτής του Νομού Λέσβου, Γιάννης Ζερδελής, σχετικά με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, προέβει στην ακόλουθη δήλωση:

«Η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου - σκούπα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και οι εκβιασμοί που το συνοδεύουν δίνουν ακόμα ένα χτύπημα στο πληγωμένο σώμα της δημοκρατίας. Η κυβέρνηση, δεμένη στο άρμα της τρόικας, με τις ρυθμίσεις για το γάλα, το ψωμί και μια σειρά ακόμα διατάξεις επιχειρεί να δώσει ένα τελειωτικό χτύπημα στις μικρές επιχειρήσεις. Κυρίως, όμως, αποστερεί από τα φτωχά λαϊκά στρώματα το δικαίωμα πρόσβασης στο φάρμακο, μετατρέποντάς το με νόμο από αγαθό σε εμπόρευμα.

Τα φάρμακα γίνονται ένα ακόμη προϊόν στα ράφια των σούπερ-μάρκετ και τα φαρμακεία της συνοικίας και της υπαίθρου οδηγούνται στο λουκέτο. Δίπλα σε αυτά, κανένα μέτρο δεν προβλέπεται για τη χορήγηση φαρμάκων σε ανασφάλιστους και την ανακούφιση με άμεση και έγκαιρη πρόσβαση στο αυτά των χρονίως πασχόντων. Ό,τι έχει απομείνει από τον ΕΟΠΥΥ θα κληθεί να εξυπηρετήσει τους ασθενείς χωρίς γιατρούς και χωρίς φάρμακα!

Καλούμε τους βουλευτές της κυβέρνησης να αντιληφθούν τις συνέπειες της ψήφισης αυτών των μέτρων που θα πλήξουν τον επιστήμονα φαρμακοποιό και κυρίως θα ολοκληρώσουν την καταστροφή του δημόσιου συστήματος υγείας σε βάρος των φτωχών ασθενών».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το