Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Και η Λήμνος στην υποχρεωτική δήλωση πηγαδιών και άλλων σημείων υδροληψίας

banner roots

Και η Λήμνος στην υποχρεωτική δήλωση πηγαδιών και άλλων σημείων υδροληψίας
02.04.2014 | 13:23

Και η Λήμνος στην υποχρεωτική δήλωση πηγαδιών και άλλων σημείων υδροληψίας

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ο Δήμος Λήμνου με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους ιδιοκτήτες και χρήστες σημείων υδροληψίας (πηγαδιών – γεωτρήσεων – ιδιόκτητων πηγών) που δεν τα έχουν δηλώσει μέχρι σήμερα,  ότι θα πρέπει υποχρεωτικά να τα δηλώσουν μέχρι τις 15 Μαΐου.

Η δήλωση γίνεται  στον Δήμο,  προκειμένου τα σημεία υδροληψίας να καταγραφούν στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (Ε.Μ.Σ.Υ.) σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) αριθ.1450026/10.01.2014.

Η Δήλωση αφορά  τόσο τα ενεργά σημεία υδροληψίας όσο και τα ανενεργά, δηλαδή αυτά που δεν χρησιμοποιούνται αλλά οι ιδιοκτήτες τους επιθυμούν να τα διατηρούν για ενδεχόμενη μελλοντική χρήση ή ακόμα και ως διακοσμητικά στοιχεία, όπως παλιά πέτρινα πηγάδια σε αυλές σπιτιών,  ενώ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου υποχρεούνται να έχουν προβεί σε υποβολή αίτησης για τη χορήγηση της σχετικής άδειας χρήσης νερού.

Επίσης η υποχρέωση της δήλωσης αφορά και τους ιδιοκτήτες ή χρήστες πηγαδιών – γεωτρήσεων – πηγών είτε είναι ενεργές  είτε όχι και των οποίων η διάνοιξη έγινε με άδεια που εκδόθηκε πριν τις 20-12-2005  και δεν έχουν δηλωθεί μέχρι την 14-1-2014,   ανεξάρτητα αν  η άδεια τους χρήσης νερού είναι σε ισχύ ή  όχι.

Η αίτηση για την εγγραφή στο ΕΜΣΥ είναι πολύ απλή, καθώς αυτό που απαιτείται είναι η κατάθεση μίας μόνο αίτησης-δήλωσης με την συμπλήρωση των στοιχείων  σε ειδικό έντυπο, που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν από τις παρακάτω αναφερόμενες  υπηρεσίες του Δήμου ή να εκτυπώσουν  από το site του Δήμου Λήμνου, χωρίς να απαιτούνται  επιπλέον  δικαιολογητικά.

Μετά την κατάθεση της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παραλάβουν από το γραφείο υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Μύρινα Λήμνου (Παπουτσίδειο κτήριο - 1ος όροφος - γραφείο 02), το σχετικό πιστοποιητικό εγγραφής και το οποίο αποτελεί  απαραίτητο δικαιολογητικό  για την έκδοση άδειας χρήσης νερού.

Εκτός του προαναφερθέντος η δήλωση είναι δεσμευτική καθώς αν  δεν γίνει, δεν θα είναι δυνατή η σύνταξη συμβολαίων του ακινήτου εντός του οποίου βρίσκεται το σημείο υδροληψίας.

Οι αιτήσεις & δηλώσεις για την Δ.Ε, Μύρινας μπορούν να κατατίθενται στην Δνση Περιβάλλοντος  του Δήμου (Παπουτσίδειο κτήριο- 1ος όροφος - γραφείο 01) και για τις λοιπές Δημοτικές Ενότητες στα πρώην Δημαρχεία καθώς και στο ΚΕΠ Κοντοπουλίου.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το