Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το ΓΕΛ Μούδρου στο χώρο συλλογής και διαλογής ανακύκλωσης Δήμου Λήμνου (photos)

banner roots

Το ΓΕΛ Μούδρου στο χώρο συλλογής και διαλογής ανακύκλωσης Δήμου Λήμνου (photos)
10.04.2014 | 13:24

Το ΓΕΛ Μούδρου στο χώρο συλλογής και διαλογής ανακύκλωσης Δήμου Λήμνου (photos)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014, 7 μαθητές της Β’ Τάξης του Γενικού Λυκείου Μούδρου που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα e Τwinning «Creatingenvironmentalpolicies – Environ - mentallyright» μαζί με τον υπεύθυνο του προγράμματος, καθηγητή Πληροφορικής κ. Τζιμόπουλο Χρήστο, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο χώρο συλλογής και διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών του Δήμου Λήμνου.

Εκεί τους υποδέχτηκαν o Πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑ Λήμνου κ. Λυριστής Παράσχος  καθώς και το προσωπικό που εργάζεται στο χώρο και τους ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν στη πράξη ολόκληρη τη διαδικασία εκφόρτωσης των ανακυκλώσιμων υλικών και δεματοποίησης τους, ενώ παράλληλα ο κ. Παλαιολόγος Σάββας μηχανολόγος μηχανικός, ενημέρωνε τα παιδιά για την πορεία του έργου της ανακύκλωσης στο νησί και απαντούσε σε ερωτήσεις τους.

Ακολούθησε επίσκεψη στο χώρο του ΧΥΤΑ όπου ο κ. Παλαιολόγος εξήγησε στους μαθητές την ανάγκη περιορισμού του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν εκεί και πως αυτό μπορεί να γίνει εφικτό μέσω της ανακύκλωσης.

Οι μαθητές συνέλεξαν πλούσιο φωτογραφικό υλικό και εμπειρίες τα οποία και θα μοιραστούν με τους συμμαθητές τους τόσο από το σχολείο τους, όσο και με τα υπόλοιπα σχολεία από την Ιταλία και την Τουρκία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Οι μαθητές της Β΄ταξης του Γενικού Λυκείου Μούδρου, αλλα και ο υπεύθυνος του προγράμματος, καθηγητή Πληροφορικής κ. Τζιμόπουλος Χρήστος, ευχαριστούν τον Δήμο Λήμνου και ειδικότερα την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο, υπεύθυνη για την ανακύκλωση κ. Μπανάβου Μάλαμα για την οργάνωση της επίσκεψης καθώς και το προσωπικό του χώρου για τη φιλοξενία, την ενημέρωση και το ενδιαφέρον τους.

{imagionx}Arthra_4/gelmoudrouanakiklosi{/imagionx}

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel