Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Συμμετοχή της Περιφέρειας Β. Αιγαίου στις εκδηλώσεις του ΕΟΤ με αφορμή την Ελληνική Προεδρία
afoi poriazi
Συμμετοχή της Περιφέρειας Β. Αιγαίου στις εκδηλώσεις του ΕΟΤ με αφορμή την Ελληνική Προεδρία
14.04.2014 | 16:29

Συμμετοχή της Περιφέρειας Β. Αιγαίου στις εκδηλώσεις του ΕΟΤ με αφορμή την Ελληνική Προεδρία

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στις Βρυξέλλες και την Αμβέρσα από τον Ε.Ο.Τ. Κάτω Χωρών, σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας Βρυξελλών και τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο αφενός την προώθηση των εξαγωγών των τοπικών προϊόντων και αφετέρου την προβολή των τουριστικών προορισμών στη βέλγικη αγορά. Την 31η Μαρτίου και την 1η Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο PressClubEurope στις Βρυξέλλες παρουσίαση των τοπικών προϊόντων σε δημοσιογράφους και προμηθευτές. Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα προϊόντα των νησιών του Β. Αιγαίου και εκφράστηκε διάθεση για περεταίρω συνεργασία με τους παραγωγούς συγκεκριμένων προϊόντων, από τέσσερις εταιρείες του Βελγίου. Οι εκπρόσωποι των εταιρειών έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση για πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα, κρασί και λάδι από τοπικές ποικιλίες, ξεχωριστά προϊόντα όπως το λικέρ μαστίχα και το κρίταμο ενώ ιδιαίτερη σημασία απέδωσαν και στη συσκευασία των προϊόντων. Οι εταιρείες που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των Βέλγων προμηθευτών είναι συνολικά οκτώ και αφορούν και στα πέντε μεγάλα νησιά του Β. Αιγαίου: Λέσβο, Λήμνο, Χίο, Σάμο και Ικαρία.

Τη δεύτερη ημέρα της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση σε powerpoint των νησιών του Β. Αιγαίου ως τουριστικοί προορισμοί και ακολούθησε γευσιγνωσία με τοπικά προϊόντα.

Στις 3 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα HortaArtNouveau στην Αμβέρσα B2Bworkshop (απευθείας συναντήσεις) με επαγγελματίες του τουρισμού από την περιοχή της Φλάνδρας. Τα στελέχη της Περιφέρειας Β. Αιγαίου πραγματοποίησαν περί τις 30 συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες κυρίως και δημοσιογράφους. Το ενδιαφέρον για τους νησιωτικούς προορισμούς του Β. Αιγαίου ήταν έντονο δεδομένου ότι υπάρχουν και απ΄ ευθείας πτήσεις από το Βέλγιο για τη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο. Στο workshop συμμετείχαν και οι δύο μεγάλοι touroperator της βέλγικης αγοράς Jetair-Tui και ThomasCook με δικά τους stands. Ακολούθησε κλήρωση με ταξίδια και διαμονές στην Ελλάδα. Στην κλήρωση η ΠΒΑ συμμετείχε με 11 πακέτα διαμονής προσφορά των ξενοδοχείων SunriseResortHotel στη Λέσβο, AriaBoutiqueHotel και SamosBay στη Σάμο και KastroHotel στην Ικαρία. Κατά τη διάρκεια του workshop πραγματοποιήθηκε showcooking από τους σεφ της Aldemar, οι οποίοι ετοίμασαν για τους συμμετέχοντες γαρίδες σαγανάκι με ούζο και καλαθάκι Λήμνου. Για την παρασκευή χρησιμοποιήθηκε επίσης λάδι, ούζο και σάλτσα ντομάτας Λέσβου.

Επίσης, στις 2 Απριλίου στο πλαίσιο της εκδήλωσης GreekFoodFestival που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Thon στις Βρυξέλλες παρουσιάστηκαν σε ειδικό πάγκο γευσιγνωσίας τα προϊόντα του Β. Αιγαίου. Η ανωτέρω συμμετοχή που αφορούσε μόνο την Περιφέρεια Β. Αιγαίου ήταν αποτέλεσμα της πολύ καλής συνεργασίας που έχει εδραιωθεί μεταξύ της ΠΒΑ και του ΕΟΤ Κάτω Χωρών και ήταν ιδιαίτερα σημαντική καθώς προβλήθηκαν αποκλειστικά τα προϊόντα των νησιών του Β. Αιγαίου. Tο μενού του ξενοδοχείου που ετοιμάστηκε σε συνεργασία με τους έλληνες σεφ της Aldemar περιελάμβανε: κοτόπουλο με φλομάρι Λήμνου, χοιρινό με γλυκό κρασί Σάμου, κριθαρότο με γαρίδες και σάλτσα με ούζο Λέσβου, γλυκό με κρέμα μαστίχα Χίου, τηγανίτες με μέλι Ικαρίας.

Η συμμετοχή της ΠΒΑ στο σύνολο των ανωτέρω εκδηλώσεων οργανώθηκε από τη Δ/νση Τουρισμού της Περιφέρειας ενώ στην αποστολή συμμετείχε τις δύο πρώτες ημέρες και το Επιμελητήριο Λέσβου, το οποίο και συνέδραμε στη συγκέντρωση των προϊόντων από τη Λέσβο και τη Λήμνο. Στις κατ΄ ιδίαν συναντήσεις που είχαν η Δ/ντρια Τουρισμού της Περιφέρειας κ. Α. Πολιτάκη και ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου – Λήμνου κ. Β. Μυρσινιάς με την Δ/ντρια του ΕΟΤ Κάτω Χωρών κ. Ε. Σκαρβέλη και τον Εμπορικό Σύμβουλο της Πρεσβείας κ. Π. Γκάσσιο συμφωνήθηκε η περεταίρω συνεργασία με στόχο τη διοργάνωση famtrips και άλλων προωθητικών ενεργειών προβολής και δημοσιότητας των προορισμών και των τοπικών προϊόντων.      

    

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018