Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Εντάσεις αποχωρήσεις και απουσίες από το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Λήμνου (mp3 + photos)

banner roots

Εντάσεις αποχωρήσεις και απουσίες από το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Λήμνου (mp3 + photos)
15.04.2014 | 10:22

Εντάσεις αποχωρήσεις και απουσίες από το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Λήμνου (mp3 + photos)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, διεξήχθη στην αίθουσα συνεδριάσεων του τέως Επαρχιακού Συμβουλίου Λήμνου, εχθές Δευτέρα 14 Απριλίου στις 7 το απόγευμα.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο Δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, ο οποίος εχθές ταξίδεψε στη Αθήνα, ώστε να παραβρεθεί στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΑΣ στην οποία θα συζητηθεί το θέμα των ανεμογεννητριών, ο Αντιδήμαρχος Λήμνου, Δημήτρης Μπουλώτης, καθώς βρίσκονταν στην Αθήνα, για την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής για την αντιμετώπισης των αγριοκούνελων  και όλοι οι επικεφαλής  των συνδυασμών της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλην του κ. Μαυροθαλασσίτη.

Τα θέματα εντός ημερησίας διάταξης, προς συζήτηση ήταν 32, ενώ υπήρξαν  και 10 θέματα εκτός ημερησίας διάταξης.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συνεδρίου, κ Κώστα Αδαμίδη, ο οποίος ενημέρωσε για τα θέματα εκτός ημερησίας διάταξης και τίποτα δεν προμήνυε την εξέλιξη της συζήτησης.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Χατζόγλου, ζήτησε  να υπάρξει ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα που έχει προκύψει μετά τους ελέγχους της κτηματικής υπηρεσίας στα  καταστήματα που βρίσκονται στο Ρωμέικο Γιαλό και στο λιμανάκι του Κότσινα.

Απαντήσεις στις τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων κλήθηκαν να δώσουν ο κ. Αδαμίδης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος Λήμνου, δεν εμπλέκετε πουθενά στην όλη διαδικασία, καθώς το κομμάτι του Ρωμέικου αλλά και στον Κότσινα, από το κράσπεδο των καταστημάτων ως το τοιχίο,  όπου υπάρχουν οι πέργκολες και τα τραπεζοκαθίσματα ανήκει στο Δημόσιο.

Αλλά και ο Αντιδήμαρχος Λήμνου, κ. Τσανταρλιώτης, ο οποίος ανέφερε ότι ο Δήμος Λήμνου, από το περασμένο Δεκέμβριο, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία νομιμοποίησης ενώ καυτηρίασε τα όσα έχουν  διαρρεύσει για τον όμιλο «Ανεμόεσσα», τον οποίο κατονόμασαν  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ως αυτό το φορέα που έκανε τις καταγγελίες στην κτηματική υπηρεσία για αυτό το θέμα.

Ο κ. Τσαναρλιώτης ανέφερε χαρακτηριστικά: « Οι έλεγχοι ξεκίνησαν όντως μετά από καταγγελίες. Οι καταγγελίες όμως έγιναν από μεμονωμένα πρόσωπα και όχι από όμιλο όπως ακούγεται. Αυτό είναι ψέμα και είναι πολύ άσχημο να περιφέρεται από στόμα σε στόμα, εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς».

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν η τοποθέτηση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου, κ. Δημήτρη Βουλγαράκη, ο όποιος ανέφερε ότι η συζήτηση από ορισμένους Δημοτικούς Συμβούλους, στη δεδομένη στιγμή, εξυπηρετεί μόνο προεκλογικά συμφέροντα.

Άμεση ήταν η αντίδραση των Δημοτικών Συμβούλων, Παναγιώτη Μαυροθαλασσίτη και Μάγδας Τούφου, οι οποίοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αποχώρησαν από την αίθουσα.

Η κα Τούφου, επέστρεψε μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Βουλγαράκη.

Ακούστε εδώ το ηχητικό στιγμιότυπο 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το