Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Θεατρικό Εργαστήρι νέων στη Μύρινα: «Η Μάσκα ως δρόμος για τον ηθοποιό - Εφαρμογή στο αρχαίο δράμα.»
afoi poriazi
Θεατρικό Εργαστήρι νέων στη Μύρινα: «Η Μάσκα ως δρόμος για τον ηθοποιό - Εφαρμογή στο αρχαίο δράμα.»
15.04.2014 | 19:35

Θεατρικό Εργαστήρι νέων στη Μύρινα: «Η Μάσκα ως δρόμος για τον ηθοποιό - Εφαρμογή στο αρχαίο δράμα.»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η άμεση ανάπτυξη της θεατρικής παιδείας της Λήμνου και η επαφή της νεώτερης γενιάς με το επαγγελματικό θέατρο που δοκιμάζει και δοκιμάζεται στη σύγχρονη Ευρώπη.

Στο πλαίσιό της θα πραγματοποιηθεί θεατρικό εργαστήρι νέων και θεατρική παρουσίαση της δουλειάς του εργαστηρίου υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Σίμου Κακάλα και της ομάδας του, Εταιρία Θεάτρου Χώρος.

Μέσα από το εργαστήρι θα δοθεί η δυνατότητα στους νέους να αναπτύξουν μία ζωντανή και σύγχρονη σχέση με το Αρχαίο Δράμα, να απελευθερώσουν την εκφραστικότητά τους μέσα από τη μάσκα, να κατασκευάσουν οι ίδιοι μάσκες, να διευρύνουν τη σχέση σώματος και λόγου με το ρυθμό καθώς και να εξελίξουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους με ασκήσεις αυτοσχεδιασμού.

Το κείμενο, που θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για την καθημερινή δουλειά αλλά και την τελική παρουσίαση, θα είναι ο Ορέστης του Ευριπίδη σε μετάφραση Γιάννη Τσαρούχη.
Σημειώνεται ότι το εργαστήρι θα διαρκέσει συνολικά δέκα (10) μέρες και θα πραγματοποιηθεί από τις 24 Απριλίου μέχρι και τις 2 Μαΐου 2014. Θα πραγματοποιείται καθημερινά τα απογεύματα με μία μέρα ρεπό, αν χρειαστεί. Η παρουσίαση, που θα προκύψει από τη δουλειά των συμμετεχόντων θα γίνει σε δημοτικό χώρο στην Μύρινα, το Σάββατο 3 Μαΐου 2014.

Συντελεστές της εκδήλωσης Σίμος Κακάλας και Ομάδα Θεάτρου Χώρος.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018