Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της επιτροπής για την αντιμετώπιση των αγριοκούνελων της Λήμνου (mp3)

afoi poriazi

charitakis banner new

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της επιτροπής για την αντιμετώπιση των αγριοκούνελων της Λήμνου (mp3)
15.04.2014 | 14:36

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της επιτροπής για την αντιμετώπιση των αγριοκούνελων της Λήμνου (mp3)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Τη Δευτέρα 14 Απριλίου, συνεδρίασε η νεοσύστατη Ομάδα Συντονισμού Δράσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τον υπερπληθυσμό  των αγριοκούνελων στη Λήμνο.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και παρευρέθησαν η Γενική Γραμματέας ΥΠΕΚΑ κα Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα ως συντονίστρια, ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και  Τροφίμων κ. Κορασίδης Μόσχος, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Γιακαλής Αθανάσιος, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός  Σύμβουλος κ. Βαρελτζής Σάββας και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λήμνου κ. Μπουλώτης Δημήτρης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες

Κατά τη συζήτηση διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

  1. Το μεγάλο πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει τα αγριοκούνελα στη  αγροτική παραγωγή και στο έδαφος της Λήμνου.
  2. Αναγνωρίστηκε ότι η ευθύνη διαχείρισης του πληθυσμού των αγριοκούνελων ανήκει στο ΥΠΕΚΑ.
  3. Συζητήθηκε δέσμη μέτρων αντιμετώπισης των αγριοκούνελων, όπως της εντατικοποίησης του κυνηγιού, της περίφραξης κτημάτων, της καταστροφής των κουνελοφωλιών κ.λ.π.

Όμως σε κάθε περίπτωση δεν ελήφθησαν οριστικές αποφάσεις, διότι από λάθος της συντονίστριας, δεν συμμετείχαν στη συνάντηση και εκπρόσωποι των αγροτών του νησιού μας.

Αποφασίστηκε να επαναληφθεί η συνάντηση την Τρίτη 29/4/2014 με τη συμμετοχή και των αγροτών, ώστε τα μέτρα που θα προεγκριθούν να έχουν και τη σύμφωνη γνώμη τους. 

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Λήμνου, κ Σάββας Βαρελτζής, μόλησε για το θέμα αυτό στην ενημερωτική εκπομπή του Fm 100.

Ακούστε τα όσα δήλωσε.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018