Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Καταγγελία ναυτεργατών για πλοία της ΝΕΛ
achilladelis
Καταγγελία ναυτεργατών για πλοία της ΝΕΛ
24.04.2014 | 19:43

Καταγγελία ναυτεργατών για πλοία της ΝΕΛ

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος
Απλήρωτοι για μήνες και με προβλήματα στην ενδιαίτηση και τη διατροφή τους είναι τα πληρώματα των πλοίων "Μυτιλήνη" και "Aqua Maria" σύμφωνα με καταγγελία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ενώσεις Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, κατωτέρων πληρωμάτων μηχανής και μαγείρων εμπορικού ναυτικού.   Ειδικότερα η σχετική ανακοίνωση της ΠΕΜΕΝ αναφέρει τα εξής:
 
Από καταγγελίες ναυτεργατών μελών των πληρωμάτων των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» και «AQUA MARIΑ» της Ναυτιλιακής Εταιρείας «NEL LINES», που βρίσκονται στη Δραπετσώνα, παρότι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες,  αντιμετωπίζουν οξυμμένα προβλήματα στην ενδιαίτηση και διατροφή τους.            
 
Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα, λόγω έλλειψης ηλεκτροδότησης, στο πλοίο «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» εδώ και ένα μήνα περίπου,  οι ναυτεργάτες μέλη του πληρώματος, σιτίζονται στο πλοίο «AQUA MARIΑ».
 
Σύμφωνα με πληροφορίες των ναυτεργατών από σήμερα προβλέπεται να γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης και στο πλοίο «AQUA MARIA».
 
Σ’ αυτές τις συνθήκες εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι για την ασφάλεια και προστασία της ζωής των ναυτεργατών και της λιμενικής εγκατάστασης.Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου για την αντιμετώπιση των οξυμμένων προβλημάτων των ναυτεργατών των ανωτέρω πλοίων.
 
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
 

Πηγή : lesvosreport.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018