Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αυλαία με «Οιδίποδα Τύραννο» για το Θεατρικό Εργαστήρι Λήμνου (photos)
afoi poriazi
Αυλαία με «Οιδίποδα Τύραννο» για το Θεατρικό Εργαστήρι Λήμνου (photos)
04.05.2014 | 10:36

Αυλαία με «Οιδίποδα Τύραννο» για το Θεατρικό Εργαστήρι Λήμνου (photos)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος
Μετά από 10 μέρες εντατικών μαθημάτων στο Θεατρικό Εργαστήρι, στις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου, οι διοργανωτές άλλα και οι συμμετέχοντες παρουσίασαν, μια συνοπτική εκδοχή του «Οιδίποδα Τύραννου» και δυο αυτοσχέδιες κωμωδίες.
 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Πορτιανού υπό την αιγίδα της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λήμνου.
 
Κύριος στόχος του Εργαστηρίου με τίτλο «Η Μάσκα ως δρόμος για τον ηθοποιό - Εφαρμογή στο αρχαίο δράμα» ήταν η άμεση ανάπτυξη της θεατρικής παιδείας της Λήμνου και η επαφή της νεώτερης γενιάς με το επαγγελματικό θέατρο που δοκιμάζει και δοκιμάζεται στη σύγχρονη Ευρώπη.
 
«Μέσα από το Εργαστήρι δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αναπτύξουν μία ζωντανή και σύγχρονη σχέση με το Αρχαίο Δράμα, να απελευθερώσουν την εκφραστικότητά τους μέσα από τη μάσκα, να κατασκευάσουν οι ίδιοι μάσκες, να διευρύνουν τη σχέση σώματος και λόγου με το ρυθμό, καθώς και να εξελίξουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους με ασκήσεις αυτοσχεδιασμού», επεσήμανε ο σκηνοθέτης Σίμος Κακάλας.
 
Η παράσταση ξεκίνησε με μια συνοπτική παρουσίαση του “Οιδίποδα Τύραννου”, το τελειότερο - κατά τον Αριστοτέλη - έργο της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας, και έκλεισε με δυο σύντομες νούτικες, αυτοσχεδιαστικές - από το νου δηλαδή κωμωδίες, δημιουργήματα των ανθρώπων των μπουλουκιών. 
Κάθε θεατρική έκφραση είχε την πηγή της στο Αρχαίο Δράμα και αποτελούσε προέκτασή του. Πίσω από τη μάσκα ο ηθοποιός διένυε αστραπιαία το χρόνο και μπορούσε να περιγράψει ταχύτατα την ιστορία της θαυμαστής αυτής τέχνης του θεάτρου.
 
Επαίξαν οι Έλενα Μαυρίδου και Δήμητρα Κούζα, ενώ τη διδασκαλία κατασκευής μάσκας ανέλαβε η Μάρθα Φωκά. 
 
Συμμετείχαν οι Κατερίνα Βερούτσου, Νίτσα Δώρα, Παναγιώτης Καραφιλίππου και Μαίρη Κουμιανού. Ερμηνεύουν οι Λευτέρης Αμπελώμος, Φανή Αβτζή, Σοφία Βρακατσέλη, Φραγκούλα Γεωργούση, Θύμιος Γουδέλλης, Μαριάννα Γραμμάτου, Σταυρούλα Καμνή, Ρομπέρτο Κάνο, Ρεβέκκα Καραγάτση, Σούλα Καριακλή, Γιώργος Καριακλής, Άντζελα Κονιδάρη, Δέσποινα Λάζου, Μαρία - Αλίκη Μπατζάκη, Έλβα Πελεκάνου, Βαγγέλης Σαλακούμας, Έλλη Σύλα.
 
 
Φώτο: Κυριαζής Παλαιολόγος
 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018