Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Γιορτή σπόρων και λουλουδιών, τη γιορτή της Μητέρας από την Ομάδα Πελίτι Λήμνου
afoi poriazi
Γιορτή σπόρων και λουλουδιών, τη γιορτή της Μητέρας από την Ομάδα Πελίτι Λήμνου
05.05.2014 | 18:13

Γιορτή σπόρων και λουλουδιών, τη γιορτή της Μητέρας από την Ομάδα Πελίτι Λήμνου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Η Ομάδα Πελίτη που λειτουργεί εδώ και λίγα χρόνια στη Λήμνο, διοργανώνει την Κυριακή 11 Μαΐου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Μύρινας, στις 12 το μεσημέρι μια μικρή γιορτή, στην οποία, θα προσφέρει δωρεάν σπορόφυτα, δενδρύλια και λουλούδια για τον κήπο.

Στις 11 Μαΐου λοιπόν, στη γιορτή της μητέρας, το Πελίτι θα σπείρει έναν ακόμα σπόρο στη Λήμνο. Το σπόρο της αγάπης προς τη μητέρα φύση η οποία χρειάζεται τον σεβασμό και την φροντίδα μας ώστε να συνεχίσει να μας αγκαλιάζει και να μας αναθρέφει με τους καρπούς της.

Παράλληλα, θα οργανωθούν για τους παρευρισκόμενους, σύντομα εργαστήρια με θέμα “πώς παίρνουμε τον σπόρο από την ντομάτα” και “πως φτιάχνουμε φυσικά εντομοαπωθητικά σκόρου – αρωματικά ντουλαπιών και ρούχων”.

Θυμίζουμε, ότι οι βασικοί στόχοι του Πελίτι είναι: η συλλογή, διατήρηση και διάδοση των ντόπιων ποικιλιών, η ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών χωρίς τη μεσολάβηση του χρήματος και η δημιουργία μιας εναλλακτικής κοινότητας με κύριο άξονα τη διατήρηση των ντόπιων ποικιλιών.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018