Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας καταγγέλει τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης Λέσβου για το θέμα του Νηπιαγωγείου Κάσπακα
afoi poriazi
Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας καταγγέλει τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης Λέσβου για το θέμα του Νηπιαγωγείου Κάσπακα
09.05.2014 | 17:58

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας καταγγέλει τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης Λέσβου για το θέμα του Νηπιαγωγείου Κάσπακα

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Διαστάσεις φαίνεται πως παίρνει το θέμα μετά την απόφαση της Διευθύντριας Εκπαίδευσης Λέσβου να διατάξει προκαταρκτική εξέταση κατά των Διευθυντριών του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου του Κάσπακα.

Να θυμίσουμε πως τα δύο σχολεία, βρέθηκαν υπό κατάληψη την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση να μετακινηθεί προκειμένου να καλύψει κενό σε σχολείο της Μύρινας, η νηπιαγωγός του Κάσπακα, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργεία του ολοήμερου.

Οι γονείς των παιδιών και οι κάτοικοι του χωριού, έθεσαν υπό κατάληψη τα δύο σχολεία, απαιτώντας άμεση λύση στο πρόβλημα.

Η έκβαση της υπόθεσης ήταν θετική, αφού μετά τις αντιδράσεις, από την αρχή της εβδομάδας η νηπιαγωγός επέστρεψε στη θέση της και η διδακτική ροή στο σχολείο συνεχίστηκε κανονικά.

Όμως ήδη εκκρεμούσε η εντολή της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, σε βάρος των δύο Διευθυντριών των σχολείων του Κάσπακα.

Διαβάστε παρακάτω την καταγγελία της ΔΟΕ:

"Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης Π.Ε. Λέσβου για την ενέργειά της να δώσει εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά των συναδέλφων Προϊσταμένων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου του Κάσπακα, θεωρώντας τις, επί της ουσίας, υπεύθυνες για την κατάληψη των σχολείων στην οποία έχουν προχωρήσει οι γονείς και οι κάτοικοι του χωριού, με αίτημα να μη σταματήσει η λειτουργία του Ολοήμερου Τμήματος του Νηπιαγωγείου και να διοριστεί αναπληρώτρια νηπιαγωγός.

 Η ενέργεια αυτή της Διευθύντριας Εκπαίδευσης είναι καθαρά αντισυναδελφική και έχει ως στόχο της τον εκφοβισμό των εκπαιδευτικών, στα πλαίσια της εφαρμογής του «πειθαρχικού δικαίου» της αυθαίρετης τιμωρίας και της κατάργησης του τεκμηρίου της αθωότητας.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απαιτεί την άμεση τοποθέτηση νηπιαγωγού, ώστε να λειτουργήσει το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο και την παύση κάθε ενέργειας πειθαρχικού χαρακτήρα κατά των εκπαιδευτικών".

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018