Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Λήμνου καταγγέλλει
afoi poriazi
Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Λήμνου καταγγέλλει
12.05.2014 | 12:26

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Λήμνου καταγγέλλει

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

 Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Λήμνου με ψήφισμα του καταγγέλλει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και της κυβέρνησης, για τις αποφάσεις της που αφορούν στο νοσοκομείο Λήμνου, αλλά και γενικότερα τις πολιτικές που αφορούν τον τομέα της υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, στο ψήφισμα - καταγγελία αναφέρονται τα εξής:

Καταγγέλλουμε την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης, αλλά και τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Λήμνου που μας εμπαίζει.

Σήμερα η συμμετοχή στα φάρμακα από 25% έχει φτάσει στο 63%. Για κάποια φάρμακα δε, για τα οποία δεν υπάρχουν αντίγραφα, η συμμετοχή έφτασε στο 88%.

Η κυβέρνηση επανέφερε το πλαφόν της συνταγογράφησης.

Οι παρακλινικές εξετάσεις (μικροβιολογικές, ακτινογραφίες), πληρώνονται.

Οι αγροτικοί γιατροί από 3 που ήταν μειώθηκαν στον ένα (η Διοίκηση του Νοσοκομείου είχε υποσχεθεί ότι θα αυξανόταν σε 6).

Στο ΠΕΔΥ δεν υπάρχει γιατρός, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται στο Νοσοκομείο με ραντεβού που μεταφέρονται από βδομάδα σε βδομάδα, αφού εξυπηρετούνται μόνο 7 ραντεβού την ημέρα!

Αυτά που μας λένε ότι θα βελτιώσουν τις παροχές υγείας, τα νοσοκομεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είναι κοροϊδία, αφού με εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης, σ' ένα νοσοκομείο που δεν έχει περισσότερους από 500 τοκετούς το χρόνο κλείνει το μαιευτικό του τμήμα και αν δεν έχει 1500 χειρουργεία το χρόνο, κλείνει το χειρουργικό του τμήμα. Επίσης, όπου υπάρχουν εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείου και ΠΕΔΥ, καταργείται το ένα απ' τα δύο.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ιδιωτικοποιήσουν την υγεία, να στείλουν στον καιάδα τους οικονομικά αδύναμους, εφαρμόζοντας τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των πολιτικών της.

Καλούμε τους συνταξιούχους του νησιού μας να μαυρίσουν στις επερχόμενες Δημοτικές, Περιφερειακές εκλογές και Ευρωεκλογές, αυτούς που υποκλίνονται στην πολιτική και τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης, να συσπειρωθούν στο Σωματείο τους και να αγωνιστούν μαζί με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες και επαγγελματίες για δημόσια και δωρεάν υγεία.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018