Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ερώτηση ΚΚΕ για τον σεισμό στη Λήμνο
afoi poriazi
Ερώτηση ΚΚΕ για τον σεισμό στη Λήμνο
27.05.2014 | 19:39

Ερώτηση ΚΚΕ για τον σεισμό στη Λήμνο

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Λήμνος

Ερώτηση κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων,Πολιτισμού και Αθλητισμού με αφορμή τα μέτρα αποκατάστασης των ζημιών από τον ισχυρό σεισμό στη Λήμνο.

Ειδικότερα, στην ερώτηση αναφέρεται:

«Ο πρόσφατος, μεγάλης έντασης σεισμός στη Λήμνο, ανέδειξε για άλλη μια φορά την άμεση ανάγκη μελετών και έργων αντισεισμικής προστασίας για τα σχολεία και τα δημόσια κτήρια του νησιού που βρίσκεται σε χαρακτηρισμένη «υψηλής σεισμικότητας» περιοχή της χώρας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Δήμου της Λήμνου και των τεχνικών υπηρεσιών, 62 κτήρια κρίθηκαν «μη κατοικήσιμα», μεταξύ των οποίων και τμήμα του παλαιού κτηρίου του Γυμνασίου της Μύρινας, το αρχαιολογικό Μουσείο στο οποίο προκλήθηκαν ζημιές και στα εκθέματα του Μουσείου, καθώς και δύο εκκλησίες.

Ήταν καθαρά τυχαίο το γεγονός ότι ο σεισμός δεν είχε μεγαλύτερες συνέπειες, καθώς αυτή τη φορά το επίκεντρό του ήταν μακριά από κατοικημένη περιοχή. Έχουμε επισημάνει επανειλημμένα την ανάγκη άμεσης αντισεισμικής προστασίας του νησιού με τα απαραίτητα έργα, ώστε να μπορούν ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις ενός ενδεχόμενου σεισμού μεγαλύτερης εγγύτητας σε κατοικημένη περιοχή.

Το ΚΚΕ απαιτεί να παρθούν με ευθύνη του κράτους όλα τα απαραίτητα μέτρα γιατην άμεση καταγραφή των ζημιών την αποκατάστασή τους και την αποζημίωση των πληγέντων, υπενθυμίζει ως άμεση προτεραιότητα την ανάγκη υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αντισεισμικής θωράκισης της χώρας.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. υπουργοί , σε ποιες ενέργειες θα προβούν :

-       Για τον άμεσο έλεγχο και τη σύνταξη μελετών για την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων και των δημόσιων κτηρίων του νησιού.

-       Για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά κτήρια που κρίθηκαν ακατάλληλα για κατοίκηση και την αποζημίωση των πληγέντων».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το



aqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018