Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μεγάλη συμμετοχή μηχανικών στην ενημερωτική συνάντηση για το σεισμό της Λήμνου (photos)
afoi poriazi
Μεγάλη συμμετοχή μηχανικών στην ενημερωτική συνάντηση για το σεισμό της Λήμνου (photos)
28.05.2014 | 10:28

Μεγάλη συμμετοχή μηχανικών στην ενημερωτική συνάντηση για το σεισμό της Λήμνου (photos)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Με μεγάλη συμμετοχή μηχανικών του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα πραγματοποιήθηκε εχθές η ενημερωτική συνάντηση για τις διαδικασίες ελέγχου και καταγραφής των ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό της 24ηςΜαΐου.

Την συνάντηση, οργάνωσε ο Δήμος Λήμνου σε συνεργασία με τη μόνιμη επιτροπή ΤΕΕ Λήμνου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκτός από του μηχανικούς,  ο Δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής, ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσανταρλιώτης αλλά και ο νέος Δήμαρχος του νησιού Δημήτρης Μαρινάκης.

Την εισήγηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος, ο οποίος ενημέρωσε για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα ο Δήμος, ενώ επεσήμανε ότι έχουν ήδη ελεγχθεί οι 200 από τις 300 αιτήσεις πολιτών για έλεγχο σε κτηριακές εγκαταστάσεις.

Εντωμεταξύ ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι στο νησί καταφθάνει κλιμάκιο από του Υπουργείο Πολιτισμού καθώς και η Έφορος Νεότερων Μνημείων, κ. Δανιά, προκειμένου να υπάρξει πλήρης καταγραφή των ζημιών που υπέστη το Μουσείο του νησιού.

Το λόγο πήρε επίσης η προϊσταμένη της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, Μαρία Αργυρού, η οποία ενημέρωσε τους μηχανικούς για την διαδικασία που ακολουθείτε μετά τον πρώτο έλεγχο των κτηρίων. Η κα Αργυρού επεσήμανε ότι δεν υπάρχει πίεση χρόνου, αφού το δικαίωμα αποζημίωσης προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν ζημιές από το σεισμό, δεν χάνεται καθώς η καταγραφή μπορεί να γίνει και έως 12 μήνες μετά.

Τέλος, διευκρινίστηκε ότι το νησί θα μπορέσει να χαρακτηριστεί σεισμόπληκτο μετά την έκδοση σχετικού ΦΕΚ, με το οποίο θα «ξεκλειδώσει» και τη διαδικασία των αποζημιώσεων.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018