Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η γραμμή «κόπηκε»

banner roots

Η γραμμή «κόπηκε»
04.06.2014 | 16:43

Η γραμμή «κόπηκε»

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Λήμνος

Όπως σας είχαμε ενημερώσει με άρθρο μας στις 30 Μαΐου, η γραμμή της Αλεξανδρούπολης «κόπηκε» πριν ακόμα ξεκινήσει.

Για το ίδιο θέμα η εφημερίδα "Εμπρός" αναφέρει σε δικό της δημοσίευμα:

«Κόπηκε» πριν ακόμη ξεκινήσει η νέα αεροπορική γραμμή που θα συνέδεε τη Λήμνο με την Αλεξανδρούπολη. Η αεροπορική εταιρεία Sky Express, που είχε πάρει και τη σχετική άδεια, ανακοίνωσε ότι τροποποιεί τα καλοκαιρινά της δρομολόγια βγάζοντας από το πρόγραμμα τη συγκεκριμένη σύνδεση.

Ο λόγος για τον οποίο η εταιρεία επικαλείται την ακύρωση της αεροπορικής γραμμής Λήμνος - Αλεξανδρούπολη, ήταν η περιορισμένη ζήτηση που καταγράφηκε τον τελευταίο μήνα. Όμως οι τουριστικοί πράκτορες υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη εταιρεία θα βρήκε προφανώς άλλη πιο προσοδοφόρα γραμμή για να ξεκινήσει δρομολόγια, με αποτέλεσμα να ακυρώσει τη συγκεκριμένη, καθώς όπως υποστηρίζουν το πρώτο χρονικό διάστημα υπάρχει πάντα μειωμένο ενδιαφέρον, μέχρις ότου γίνουν γνωστά τα δρομολόγια και υπάρξει και η κατάλληλη διαφήμιση. Κάτι που δεν είχε γίνει μέχρι την Παρασκευή, ημέρα που η εταιρεία προχώρησε στο «κόψιμο» της γραμμής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύνδεση της Λήμνου με την Αλεξανδρούπολη θα ξεκινούσε το πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου, ενώ ο αρχικός προγραμματισμός έκανε λόγο για τρία δρομολόγια την εβδομάδα. Επίσης, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είχε εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον, ενώ πριν από δύο εβδομάδες είχε πραγματοποιηθεί και σύσκεψη υπό το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη, παρουσία και του Λημνιού στην καταγωγή προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης Θόδωρου Αγγλιά, όπου και συζητήθηκε η στήριξη της γραμμής από τους φορείς της πόλης.

Όλο αυτό όμως το ενδιαφέρον δε στάθηκε ικανό για να πείσει την αεροπορική εταιρεία να κρατήσει τα δρομολόγια στο καλοκαιρινό της πρόγραμμα, καθώς δεν υπήρξε και η ανάλογη ζήτηση εισιτηρίων.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιδεινώσει το ήδη επιβαρυμένο κλίμα των συγκοινωνιών στη Λήμνο. Μετά και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με τη σύνδεση της Λήμνου με το Τσανάκκαλέ, έρχεται τώρα μια νέα ακύρωση γραμμής να δημιουργήσει πρόσθετο ζήτημα.

Στο μεταξύ, οι ακυρώσεις των δρομολογίων του πλοίου «Θεόφιλος» συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα, με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου να προχωρά στην επιβολή διοικητικών κυρώσεων στη ΝΕΛ. Οι εξελίξεις αυτές γίνονται στον απόηχο της αγωγής που έχει καταθέσει η ΝΕΛ εναντίον του δημάρχου Λήμνου, Αντώνη Χατζηδιαμαντή, και του αντιδημάρχου Παναγιώτη Τσανταρλιώτη.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το