Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η αποστολή του Μακεδονικού Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών στον Άη-Στράτη (photos)
afoi poriazi
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η αποστολή του Μακεδονικού Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών στον Άη-Στράτη (photos)
10.06.2014 | 23:02

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η αποστολή του Μακεδονικού Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών στον Άη-Στράτη (photos)

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Λήμνος

 

Η επιτυχία της αποστολής του Μακεδονικού Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών στον Άη-Στράτη ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Μέσα σε διάστημα τριών ημερών, από την Παρασκευή 6 Ιουνίου έως τη Δευτέρα 9 Ιουνίου, δόθηκε η ευκαιρία στους κατοίκους του ακριτικού νησιού να λάβουν τη φροντίδα ειδικευμένων γιατρών, τη στιγμή μάλιστα που πολλές φορές αναγκάζονται να ταξιδέψουν έως τη Λήμνο για να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις.

Ευχάριστη όμως έκπληξη για τους κατοίκους αποτέλεσε και η προσφορά ηλεκτρονικών μέσων στο σχολείο του νησιού, ενώ ούτε οι μικροί του Άη-Στράτη έμειναν παραπονεμένοι, αφού τους μοιράσθηκαν όμορφα δώρα.

 

Ακολουθεί το επίσημο δελτίο τύπου που λάβαμε από τον Πρόεδρο και Αρχηγό της αποστολής, κ. Θ. Καρτσιώτη.

«Αποστολή αγάπης, υγείας και αλληλεγγύης, προς τους κατοίκους του ακριτικού Άγιου Ευστρατίου οργάνωσε στις 6 έως 9 Ιουνίου (του Αγίου Πνεύματος), ο Μακεδονικός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών (Μ.Ο.Φ.Σ),  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 22 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς από την ίδρυσή του.

Η τριήμερη αποστολή, πραγματοποιήθηκε σε στενή συνεργασία με το Δήμο Αγίου Ευστρατίου και έδωσε τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους του νησιού, να εξετασθούν από ειδικούς ιατρούς πολύ υψηλού επιπέδου. Στις γυναίκες, του νησιού έγινε προληπτικός έλεγχος Pap Test.  

Τα σκάφη του ΜΟΦΣ με την πολυμελή αποστολή υποδέχτηκαν στο λιμάνι ο Δήμαρχος του νησιού κ. Μακρής, η νέα Δήμαρχος κ. Κακαλή, κάτοικοι του νησιού και όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Στο σχολείο του νησιού ο Πρόεδρος του ΜΟΦΣ Θόδωρος Καρτσιώτης, παρέδωσε μία υπερσύγχρονη υπολογιστική νησίδα 12 φορητών υπολογιστών, προσφορά της εταιρείας  “ΜΕΝΑΡΙΝΙ HELLASAE” και σε όλους τους μαθητές μοιράσθηκαν δώρα από τον επιχειρηματία - μέλος του ΜΟΦΣ κ.Νικολαίδη.

Στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου, ο καρδιολόγος κ. Καραγκούνης του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου, ο ογκολόγος κ. Κωνσταντινίδης Διευθυντής του Θεαγενείου Αντικαρκινικού και η Καθηγήτρια δερματολογίας κ. Ράλη, ενημέρωσαν τους κατοίκους του νησιού για θέματα της ειδικότητάς τους, χρησιμοποιώντας διαδραστικά μέσα.

Η αποστολή ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στη Λήμνο όπου ο Αντιδήμαρχος κ. Τσανταρλιώτης έδωσε στους κυβερνήτες των σκαφών αναμνηστικά βιβλία και ο Πρόεδρος του ΜΟΦΣ παρέδωσε τη σημαία του Δήμου Καλαμαριάς, που είναι η έδρα του ομίλου. Κατά την επίσκεψη στο Λιμεναρχείο της Λήμνου, ο έφορος αλιείας του ΜΟΦΣ επιχειρηματίας κ. Ρηγανάς, προσέφερε ένα υπερσύγχρονο σύστημα ελέγχου με κάμερες και καταγραφικό. Επίσης συζητήθηκε η δυνατότητα διεξαγωγής στη Λήμνο του 18ου GAMEFISHING σε συνεργασία με το σύλλογο αλιέων Λήμνου.

      Ο όμιλος ετοιμάζεται για τη νέα του αποστολή για το διάστημα 19 έως 24 Ιουνίου, όπου  σκάφη του ΜΟΦΣ με τις σημαίες των χορηγών , θα επισκεφθούν πολλά νησιά του Αιγαίου με επίκεντρο τη Σύρο, μεταφέροντας μηνύματα αλληλεγγύης και αγάπης, κάνοντας πράξη το σύνθημα της Ομοσπονδίας Φουσκωτών Σκαφών «Όλη η Ελλάδα μία παρέα».

Η εταιρία “Κάρτα Υγείας EYCLUB – Εξασφάλιση Υγείας” που ανέλαβε τη δαπάνη των μικροβιολογικών εξετάσεων όλων των κατοίκων, τη μεταφορά του εξοπλισμού και την εναέρια βιντεοσκόπιση της αποστολής, η εταιρεία “ΜΕΝΑΡΙΝΙ HELLASAE που υποστηρίζει  και τους μαθητές του νησιού βοήθησαν ώστε η αποστολή να έχει σημαντικά αποτελέσματα. Οι εταιρείες αυτές υποστήριξαν και την 1η αποστολή του ΜΟΦΣ στον Άγιο Ευστράτιο το 2012. Οι πρόεδροί τους και φέτος ήταν μαζί μας σε όλη τη διάρκεια της αποστολής.

Επίσης τις αποστολές σε Άγιο Ευστράτιο και Σύρο, υποστηρίζουν: το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκηςιατροί του οποίου απετέλεσαν τον πυρήνα της Ιατρικής Ομάδα, η εταιρεία MALAMIDISMARINEη εταιρεία ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ. και  η εταιρεία παιχνιδιών JOHNHELLAS ΕΠΕ” . Τα υλικά για τις μικροβιολογικές ιατρικές εξετάσεις τα παρέχει η εταιρεία ROCHEΗ εταιρεία RGALARM προσέφερε το σύστημα ελέγχου». 

 

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018