Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Εκπαιδεύοντας «μικρούς διασώστες» στο Κοντοπούλι
afoi poriazi
Εκπαιδεύοντας «μικρούς διασώστες» στο Κοντοπούλι
11.06.2014 | 13:37

Εκπαιδεύοντας «μικρούς διασώστες» στο Κοντοπούλι

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Σήμερα, Τετάρτη 11 Ιουνίου, ήταν η σειρά για τους μαθητές του Κοντοπουλίου να γίνουν «μικροί διασώστες». Στην Δημητριάδειο αίθουσα συγκεντρώθηκαν οι περίπου 60 μαθητές του δημοτικού σχολείου και εκπαιδεύτηκαν από τον στρατιωτικό ιατρό κ. Λούκα Θωμά στο αντικείμενο των πρώτων βοηθειών.

Έμαθαν να αναγνωρίζουν ένα θύμα ανακοπής, να σταματούν μια ρινορραγία, να δένουν ένα τραύμα, να αντιμετωπίζουν ένα θύμα πνιγμονής, ενώ είδαν και πως μπαίνει ένας γυψονάρθηκας.

Το ακροατήριο ήταν αρκετά ζωντανό με πλήθος αποριών. Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Λούκας στον σταθμό μας ανέφερε πως μετά τα δύο πιλοτικά σεμινάρια που διοργανώθηκαν στην Νέα Κούταλη και στο Κοντοπούλι, υπάρχει η πρόθεση, από την νέα σχολική χρονιά, όλη αυτή η δράση να πάρει έναν περισσότερο θεσμοθετημένο χαρακτήρα και να επεκταθεί και στα 12 δημοτικά σχολεία της Λήμνου περιλαμβάνοντας περισσότερες δραστηριότητες βιωματικού χαρακτήρα.

 

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018