Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>26 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών | Εκδηλώσεις στη Λήμνο και την υπόλοιπη Ελλάδα

banner roots

26 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών | Εκδηλώσεις στη Λήμνο και την υπόλοιπη Ελλάδα
25.06.2014 | 18:58

26 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών | Εκδηλώσεις στη Λήμνο και την υπόλοιπη Ελλάδα

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Λήμνος

Ο ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ διοργανώνουν πλήθος εκδηλώσεων σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, την Πέμπτη 26 Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Στη Λήμνο θα πραγματοποιηθεί βιωματική ομάδα ενηλίκων με θέμα αυτογνωσία – αυτοεκτίμηση, την Πέμπτη 26 Ιουνίου, 7:30 μ.μ. – 9:30 μ.μ. στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης στην οδό Ιερομονάχου Κοσμά 6 (όπισθεν ΙΚΑ και ΔΟΥ) που διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με τίτλο «Πολιόχνη».

Από το σεμινάριο θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης, ενώ για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2254022751 καθημερινά 9:00 π.μ. – 14:30 μ.μ.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το τοπικό Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων βρίσκεται σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ (Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών) και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των κατοίκων της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου σε ζητήματα που αφορούν την εξάρτηση και την πρόληψη. Σκοπός του είναι η πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και προαγωγή της ψυχικής, πνευματικής και σωματικής υγείας.

Όπως μας ενημερώνει: «Πρόληψη είναι η προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι παράγοντες που δημιουργούν ένα πρόβλημα. Είναι οι ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε όλοι πριν εμφανιστεί ένα πρόβλημα για να μειώσουμε ή να εξαλείψουμε τις πιθανότητες δημιουργίας του. Η πρόληψη της χρήσης ουσιών επικεντρώνεται στους παράγοντες και τις συνθήκες εκείνες που κάνουν το άτομο ευάλωτο στην ανάπτυξη εξαρτητικών συμπεριφορών οι οποίες βλάπτουν τη σωματική, ψυχική και πνευματική του υγεία, όπως είναι η χρήση νόμιμων (αλκοόλ, καπνός, φάρμακα) και παράνομων ουσιών αλλά και κάθε άλλη συμπεριφορά που μπορεί να εξελιχθεί σε εξάρτηση. Η εξάρτηση χαρακτηρίζεται από την έντονη προσήλωση ενός ατόμου προς μια ουσία ή συμπεριφορά. Ο εξαρτημένος επικεντρώνει τη ζωή του γύρω από το αντικείμενο της εξάρτησής του.

Εξάρτηση από ουσίες είναι η κατάσταση απόλυτου εθισμού του ανθρώπου κατά την οποία κυριαρχείται από την έντονη ανάγκη λήψης της ουσίας και η οποία μπορεί να είναι τόσο σωματική όσο και ψυχική. Η σωματική εξάρτηση εμφανίζεται όταν το σώμα του ανθρώπου έχει προσαρμοστεί στην ουσία και αναπτύσσει συμπτώματα όταν σταματήσει τη χρήση (το λεγόμενο στερητικό σύνδρομο). Η ψυχολογική εξάρτηση εμφανίζεται όταν ο άνθρωπος έχει ανάγκη από τη χρήση της ουσίας για να νιώσει καλά, να διώξει το άγχος ή την ψυχική πίεση ή απλά για να νιώθει φυσιολογικός και να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής».

Τέλος, εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Γρεβενά, Κοζάνη, Πρέβεζα, Γιάννενα, Άρτα, Ηγουμενίτσα, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα, Καρπενήσι, Θήβα, Λιβαδειά, Αγρίνιο, Καρδίτσα, Λάρισα, Βόλο, Τρίπολη, Πάτρα, Καλαμάτα, Σπάρτη, Μυτιλήνη, Ρόδο και Κρήτη.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel