Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η «Άλκιστις» του Ευριπίδη στο Μαρούλα από τους μαθητές του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου

banner roots

Η «Άλκιστις» του Ευριπίδη στο Μαρούλα από τους μαθητές του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου
26.06.2014 | 10:28

Η «Άλκιστις» του Ευριπίδη στο Μαρούλα από τους μαθητές του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Την θεατρική παράσταση «Άλκιστις» του Ευριπίδη θα ανεβάσουν οι μαθητές του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα», δίνοντας έτσι την δυνατότητα να απολαύσουν και οι κάτοικοι της Λήμνου, την παράσταση που μάγεψε τους Ιταλούς.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί το Σάββατο 28 Ιουνίου, στις 8.30.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος «Αγαπάμε τη μουσικοχορευτική μας παράδοση…!!»,  ενώ μια ώρα νωρίτερα, στις 7.30, θα πραγματοποιηθεί έκθεση των εικαστικών έργων των μαθητών του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου, στο χώρο υποδοχής του κινηματοθέατρου.

Να υπενθυμίσουμε πως από την Πέμπτη 8 μέχρι και την Τετάρτη 14 Μαΐου, το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου, εκπροσωπούμενο από μαθητές, μαθήτριες, καθηγήτριες και τη Διευθύντριά του, βρέθηκε στη Σικελία, όπου ολοκληρώθηκε η αδελφοποίηση του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου με το Λύκειο Εμπεδοκλής του Αγκριτσέντο.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του γυμνασίου Λιβαδοχωρίου παρουσίασαν την θεατρική τους παράσταση «Άλκηστις» του Ευρυπίδη αρχικά στο ιστορικό θέατρο Λουίτζι Πιραντέλο του Αγκριτσέντο και στη συνέχεια στο αρχαίο θέατρο των Συρακουσών. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ίδιοι, η παράσταση παρουσίασε μεγάλη επιτυχία και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ και τους παρευρισκομένους.

Η αποστολή απαρτιζόταν από 17 μαθητές, μέλη της θεατρικής ομάδας του σχολείου, τη Διευθύντρια του Γυμνασίου, κ. Χαριτίνη Φωτοπούλου, τις καθηγήτριες κ. Χαλικιώτου Ράνια και Χρύσα Μέρμηγκα, τους συντελεστές της παράστασης, αρκετούς γονείς των μαθητών, τον  επίτιμο προξενικό ακόλουθο της Ιταλίας στη Λήμνο, κ. Κώστα Δώρα και τον Σχολικό Σύμβουλο Φιλολόγων Λέσβου, κ. Χρήστο Χατζηλία.  

Η ομάδα των μαθητών μετά την άφιξή της στο Αγκριτζέντο φιλοξενήθηκε σε σπίτια μαθητών του  Κλασικού Λυκείου «Εμπεδοκλής», σε ανταπόδοση της φιλοξενίας που είχε παρασχεθεί από τους μαθητές της Λήμνου στους Ιταλούς, το Μάρτιο του 2014,  μετά από τις επαφές αδελφοποίησης των δύο σχολείων που έγιναν στη Λήμνο. Οι υπόλοιποι συνοδοί φιλοξενήθηκαν σε δωμάτια ξενοδοχείων της πόλης.

                              alkistis

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το