Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Απο τις 20 Ιουλίου οι δύο αγροτικοί ιατροί στον Αη Στράτη

banner roots

Απο τις 20 Ιουλίου οι δύο αγροτικοί ιατροί στον Αη Στράτη
27.06.2014 | 10:34

Απο τις 20 Ιουλίου οι δύο αγροτικοί ιατροί στον Αη Στράτη

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Δυο αγροτικούς γιατρού θα έχει από τις 20 Ιουλίου το νησί του Αγίου Ευστρατίου, λύνοντας έτσι το μεγάλο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί.

Από 28 Μαΐου βέβαια είχε βρεθεί προσωρινή λύση με την τοποθέτηση άλλου αγροτικού ιατρού, λύνοντας μερικώς το πρόβλημα που υπήρχε, καθώς το νησί παρέμενε για τρείς ολόκληρους μήνες χωρίς γιατρό.

Οι δύο αγροτικοί ιατροί που αποδέχθηκαν την θέση στο νησί,  πριν αναλάβουν την υπηρεσία τους, έπρεπε να περάσουν από εκπαίδευση ενός μήνα στο νοσοκομείο Λήμνου.

Πληροφορίες που φτάνουν στον Fm 100, αναφέρουν ότι η εκπαίδευση των ιατρών ολοκληρώνεται στις 17 Ιουλίου, ημέρα Παρασκευή.

Έτσι, οι ιατροί αυτοί θα αντικαταστήσουν τον ιατρό που υπάρχει ήδη την Δευτέρα 20 Ιουλίου και θα καλύψουν τις ανάγκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των κατοίκων για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εντωμεταξύ με έγγραφό του Νοσοκομείου Λήμνου, πληροφορούμαστε ότι στην εκπαίδευση των αγροτικών ιατρών του Αγίου Ευστρατίου συνέβαλε και ο Στρατιωτικός ιατρός κ. Θωμάς Λούκας.

Το έγγραφο αναφέρει:

«Στα πλαίσια της υφιστάμενης συνεργασίας του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Λήμνου, με τον Ειδικό Παθολόγο ΔΡ. Λούκα Θωμά, οι ιατροί υπόχρεοι υπηρεσίας Υπαίθρου κα Διονύση Άννα και κος Τζήμας Δημήτρης, που προορίζονται για να καλύψουν τις ανάγκες του Αγίου Ευστρατίου, εκπαιδεύτηκαν στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την εθελοντική του προσφορά».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel