Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου: «Να μην επιτραπεί ο μαρασμός της Λήμνου»

banner roots

ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου: «Να μην επιτραπεί ο μαρασμός της Λήμνου»
30.06.2014 | 13:14

ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου: «Να μην επιτραπεί ο μαρασμός της Λήμνου»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ενόψει της συνεδρίασης του Σ.Α.Σ με ανακοίνωσή του ο ΣΥ.ΡΙΖ. Α Λήμνου ζητάει να μην επιτραπεί ο μαρασμός του νησιού.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Αύριο Τρίτη 1/07/2014 το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) μαζί με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου θα αποφασίσει αν το πλοίο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ θα συνεχίσει να εκτελεί τα δρομολόγια  για τη Λήμνο έως το 2017.

Το συγκεκριμένο πλοίο θα έπρεπε ήδη να έχει αντικατασταθεί (από το 2013) αλλά το υπουργείο, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των εφοπλιστών, έδωσε παράταση έως το τέλος του 2014  με Νόμο  της κυβέρνησης του  Γ. Παπανδρέου. Συνεχίζοντας την ίδια πολιτική, η κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου  με Νόμο έδωσε δικαίωμα  παράτασης στην υποχρέωση αντικατάστασης για άλλα τρία χρόνια μετά από γνωμοδότηση του Σ.Α.Σ και απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας.

Η ταλαιπωρία και  τα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της Λήμνου έχουν ξεπεράσει κάθε όριο καθώς η κατάσταση στην ακτοπλοϊκή συγκοινωνία της Λήμνου έχει πλέον γίνει τραγική. Η Λήμνος είναι το μοναδικό από τα μεγάλα νησιά  που εξυπηρετείται μόνο με πλοία 4ης κατηγορίας και το τελευταίο διάστημα ούτε καν από αυτά καθώς  οι ακυρώσεις δρομολογίων, οι συχνές βλάβες, οι καθυστερήσεις, οι αποδρομολογήσεις  βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη.

Να μην επιτρέψουμε τον μαρασμό του νησιού μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για ασφαλή, συχνή, αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή  ακτοπλοϊκή διασύνδεση  με την υπόλοιπη Ελλάδα. 

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το