Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Σάρωσε το Λημνιό «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» στο φεστιβάλ Cineμάθεια. | Παντελής Θαλασσινός και Ηρώ Μανέ στην κριτική επιτροπή (mp3)

banner roots

Σάρωσε το Λημνιό «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» στο φεστιβάλ Cineμάθεια. | Παντελής Θαλασσινός και Ηρώ Μανέ στην κριτική επιτροπή (mp3)
30.06.2014 | 14:27

Σάρωσε το Λημνιό «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» στο φεστιβάλ Cineμάθεια. | Παντελής Θαλασσινός και Ηρώ Μανέ στην κριτική επιτροπή (mp3)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Με δύο ταινίες μικρού μήκους, έλαβε μέρος το Εσπερινό Λύκειο Μύρινας, στο φεστιβάλ κινηματογράφου Cineμάθεια που διεξήχθη στις 28 και 29 Ιουνίου στη Χίο.

Από τις συνολικά 20 ταινίες που προβλήθηκαν στο διήμερο φεστιβάλ από τα σχολεία των νησιών Λήμνου, Λέσβου, Σάμου, Ψαρών και Χίου,  «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» κατάφερε να αποσπάσει τρία βραβεία.

Το 2ο βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερη Ταινία Μυθοπλασίας»

Το 2ο επίσης βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερο Σενάριο»

Και το 1ο βραβείο «Γυναικείου Ρόλου», το οποίο απέσπασε για την ερμηνεία της η κ. Κοτσαμπά.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία ταινία διαφήμιση για τη Λήμνο!

Θέμα της ταινίας είναι τα ταξίδια και οι γνώσεις, που μας προσφέρουν. Μία γλυκιά κωμωδία, που θα μας κάνει να γελάσουμε αλλά και να θαυμάσουμε τα ιδιαίτερα τοπία της Λήμνου. Εκτυλίσσεται στο γραφείο του Δημάρχου Λήμνου Αντώνη Χαντζηδιαμαντη, ο οποίος το παραχώρησε για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

Το επιμύθιον εντυπωσιακό μετά από μια φοβερά έξυπνη παρουσίαση της Λήμνου: Όλα τα μέρη του κόσμου θα τα συναντήσεις αν ταξιδέψεις στη Λήμνο.

Η βράβευση της ταινίας του Εσπερινού Λυκείου Μύρινας, για τον FM 100 ήταν αναμενόμενη καθώς το είχαμε προβλέψει…

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 9μελής κριτική επιτροπή απαρτίζονταν από τους, Αναγνώστου δημοσιογράφος, Βογιατζής φωτογράφος – σκηνοθέτης, Βούλγαρης και Μενής μέλη της φωτογραφικής λέσχης Χίου, Θαλασσινός Παντελής τραγουδοποιός, Καλοκίδου σκηνοθέτιδα ντοκιμαντέρ, Κανιβαλη και Σπανού μέλη της φωτογραφικής λέσχης Χίου, Υρώ Μανέ ηθοποιός, Ξυδεριανός σχεδιαστής και τέλος η Δέσποινα Τομαζάνη ηθοποιός – λογοτέχνης.

Η υπεύθυνη Σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, κ. Στέλλα Τσιροπινά, μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του Fm 100, «Θέμα και Ανάθεμα», για το Φεστιβάλ Cineμάθεια, που για δεύτερη χρονιά διεξάγεται στη Χίο, ενώ αποκάλυψε και το θέμα του φεστιβάλ για τη νέα σχολική χρονιά.

Ακούστε εδώ τα όσα ανέφερε

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel