Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ένσταση κατά της εκλογής της Χριστιάνας Καλογήρου από τέσσερις πολίτες
afoi poriazi
Ένσταση κατά της εκλογής της Χριστιάνας Καλογήρου από τέσσερις πολίτες
01.07.2014 | 17:19

Ένσταση κατά της εκλογής της Χριστιάνας Καλογήρου από τέσσερις πολίτες

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ένσταση κατά της εκλογιμότητας της νεοεκλεγείσας Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου κατέθεσαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελής καθώς και άλλα τρία τοπικά στελέχη του κόμματος,  οι Δημήτρης Μάντζαρης Παναγιώτης Λαμπρόπουλος και Βασίλης Τεντόμας.
 
Θυμίζουμε ότι προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του είχε καταγγείλει το γεγονός ότι η κ. Καλογήρου παρέμενε στη θέση της στην ΑΔΑ ενώ διεκδικούσε την ψήφο των πολιτώντου Βορείου Αιγαίου.
 
Η ίδια είχε απαντήσει τότε ότι "κρούουν ανοιχτές θήρες" αφου θα παραιτούνταν ούτως ή άλλως από τη θέση της. Όπως σχολιάζουν όμως σήμερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η παραίτηση αυτή, καθυστέρησε ένα μήνα.
 
Όπως δήλωσε στο "Lesvos Report" ο βουλευτής Γιάννης Ζερδελής η ένσταση την οποία κατέθεσε ως πολίτης, μαζί με άλλους τρεις πολίτες,  στρέφεται κατά της Περιφερειάρχη Χριστιάνας Καλογήρου καθώς και του Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου Στρατή Κύτελη με το αιτιολογικό ότι υπάρχει εκλογικό  ασυμβίβαστο αφού και οι δυο υπηρετούσαν στις θέσεις τους στο δημόσιο η μεν πρώτη ως διορισμένη ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και ο δεύτερος ως υγειονομικός διευθυντής του ΕΟΠΠΥ χωρίς να έχουν παραιτηθεί στο εύλογο χρονικό διάστημα που απαιτείται πριν τις Περιφερειακές εκλογές.
 
Με αφορμή την κατάθεση ένστασης εκλογιμότητάς της από πολίτες της Μυτιλήνης, η Χριστιάνα Καλογήρου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Κάθε πολίτης μπορεί να ασκεί τα δικαιώματά του, όπως ο ίδιος νομίζει. Όλα θα κριθούν όπως ορίζει ο νόμος». 
 
 
 
Πηγή: lesvosreport.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018