Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Διαμαρτυρία του Λημνιού φωτογράφου Μάνου Σπαρή στο NewsiT | Παρουσιάζουν τη Ζάκυνθο με φωτό της Λήμνου

banner roots

Διαμαρτυρία του Λημνιού φωτογράφου Μάνου Σπαρή στο NewsiT | Παρουσιάζουν τη Ζάκυνθο με φωτό της Λήμνου
10.07.2014 | 10:11

Διαμαρτυρία του Λημνιού φωτογράφου Μάνου Σπαρή στο NewsiT | Παρουσιάζουν τη Ζάκυνθο με φωτό της Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Την έντονη αντίδραση του Λημνιού φωτογράφου, Μάνου Σπαρή, προκάλεσε δημοσίευση του site NewsiT.

Το ενημερωτικό site, αναδημοσίευσε άρθρο της εφημερίδας «Huffington Post», με τίτλο «Ιόνιο: Αυτή είναι η παραλία που ψηφίστηκε ως η καλύτερη του κόσμου» και αναφέρεται στην παραλία της Ζακύνθου «Ναυάγιο».

Οι φωτογραφίες όμως που υπήρχαν στο συγκεκριμένο άρθρο, μόνο της συγκεκριμένης παραλίας δεν είναι…

Ο κ. Σπαρής άμεσα επικοινώνησε με το NewsiTαποστέλλοντας το ακόλουθο μήνυμα.

«Σας ενημερώνω ότι στο άρθρο σας Ιόνιο η καλύτερη παραλία του Κόσμου η φωτογραφία, η πρώτη, που έχετε βάλει είναι δίκια μου και είναι κατοχυρωμένη.

Φυσικά δεν είναι στο Ιόνιο όπως λέτε, αλλά στο νησί της Λήμνου. Η φωτογραφία αυτή έχει κατοχυρωθεί και έχει διακριθεί σε διεθνή διαγωνισμό.

Θα προβώ σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την αποζημίωσή μου εφόσον δεν έδωσα την άδεια για δημοσίευση. Επειδή είστε ένα σοβαρό ειδησεογραφικό site θα ήθελα να αποσύρετε την ανάρτηση να γράψετε ότι η παραλία είναι από το νησί της Λήμνου και να δημοσιεύσετε το όνομά μου.

Φιλικά Μάνος Σπαρής».

Άμεση ήταν η απάντηση του site, το οποίο ενημέρωσε ότι συνεργάζονται με την «Eurokinissi» από όπου είναι και οι φωτογραφίες, ενώ λίγη ώρα αργότερα και η «Εurokinissi» επικοινώνησε με τον κ. Σπαρή αναφέροντας  του πως το υλικό βρίσκεται στο αρχείο τους από το σύλλογος «Λημνοί εν δράσει» και πως στις πληροφορίες γίνετε λόγος και για το δημιουργό της φωτογραφίας  και για την τοποθεσία που απεικονίζει.

Λύση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί, μέχρι στογμής δεν έχει βρεθεί,  ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο άρθρο, φιλοξενεί τέσσερις φωτογραφίες από τις οποίες οι δύο ανήκουν σε Λημνιούς φωτογράφους, το Μάνο Σπαρή και το Γιώργο Καραχάλιο και φυσικά αποθανατίζουν παραλίες της Λήμνου.

Όσο για την «πέτρα του σκανδάλου»… είναι η παραλία «Καρβουνόλακας», φυσικά στη Λήμνο.

                2104449 601 355

Φωτό: Μάνος Σπαρής

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το