Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Να γίνει η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στους επόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες από την Ηφαιστία της Λήμνου»

banner roots

«Να γίνει η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στους επόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες από την Ηφαιστία της Λήμνου»
10.07.2014 | 18:58

«Να γίνει η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στους επόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες από την Ηφαιστία της Λήμνου»

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Λήμνος

Πρόταση απηύθυνε στην πρόεδρο των Special Olympics Ελλάς, Γιάννα Δεσποτοπούλου, η Λημνιά συμβολαιογράφος Αλεξάνδρα Καραβία – Λαμπαδαρίδου με σχετικό άρθρο της στην εφημερίδα «Καθημερινή» με σκοπό την πραγματοποίηση της τελετής έναρξης των επόμενων Πραολυμπιακών Αγώνων στη Λήμνο και συγκεκριμένα στο Αρχαίο Θέατρο της Ηφαιστίας.

Η συνταξιούχος συμβολαιογράφος ζητά από την κ. Δεσποτοπούλου να γίνει η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στους επόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες από το νησί του Ηφαίστου, επικαλούμενη την ιστορία του νησιού και το γεγονός ότι ο θεός Ήφαιστος είναι ο μόνος θεός με ειδικές δεξιότητες.

Η πρόταση της κ. Καραβία – Λαμπαδαρίδου έρχεται τη στιγμή που έχει ήδη προγραμματιστεί μια σειρά από εκδηλώσεις στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ηφαιστίας, το οποίο έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και καταφέρνει να αναδείξει και να ζωντανεύσει το αρχαίο αυτό μνημείο με τη σπουδαία ιστορία, αλλά και ολόκληρη τη Λήμνο.

Ακολουθεί η πρόταση της Αλεξάνδρας Καραβία - Λαμπαδαρίδου:

Κύριε διευθυντά

Πολλές φορές ο «Τήλεφος» μας γνωρίζει τις δραστηριότητες της επιτροπής των Παραολυμπιακών Αγώνων. (Εγώ καθημερινά το διάβασμα της «Καθημερινής» το αρχίζω από την κ. Μπίστικα.) Θα ήθελα να παρακαλέσω την κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου να προγραμματίσει την έναρξη των επόμενων Παραολυμπιακών Αγώνων από το νησί της Λήμνου, για τον εξής λόγο:

Ως γνωστόν, ο θεός Ήφαιστος είναι ο μόνος Θεός με ειδικές δεξιότητες. Ο Δίας, ο στοργικός πατέρας του, τον πέταξε από τον Όλυμπο στη γη, θυμωμένος από ένα καβγά του με την Ήρα, στο οποίο ο Ήφαιστος πήρε το μέρος της μητέρας του. Μια ολόκληρη μέρα έπεφτε και τέλος προσγειώθηκε στην πανέμορφη Λήμνο, όπου οι Λημνιοί τον περιποιήθηκαν και τον γιάτρεψαν. Έτσι έμεινε μόνον κουτσός. Σε ανταπόδοση ο Ήφαιστος που ήταν καλλιτέχνης θεός έμεινε στη Λήμνο, όπου έκανε και το εργαστήρι του. Δίδαξε στους Λημνιούς την τέχνη της μεταλλουργίας.

Μια ολόκληρη πόλη, η Ηφαιστία, έχει το όνομά του, που σταδιακά τη φέρνει στο φως η ιταλική αρχαιολογική σχολή. Το θέατρό της σε πανέμορφη τοποθεσία έχει αναπαλαιωθεί και μετά 2.300 χρόνια (11.8.2010) ζωντάνεψε με την παράσταση « Οιδίπους Τύραννος» με σκηνοθέτη τον Σπύρο Ευαγγελάτο και ηθοποιούς τον Κ. Μαρκουλάκη και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στον ρόλο του Οιδίποδα και της Ιοκάστης αντίστοιχα.

Πιστεύω ότι θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον για Έλληνες και ξένους να γίνει η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στους επόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες από το πανέμορφο θέατρο της Ηφαιστίας.

Αλεξάνδρα Καραβία - Λαμπαδαρίδου - Συνταξιούχος συμβολαιογράφος

collage1

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το