Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο Λημνιός φωτογράφος Λουκάς Χαψής στον Fm 100 (mp3)

banner roots

Ο Λημνιός φωτογράφος Λουκάς Χαψής στον Fm 100 (mp3)
17.07.2014 | 19:36

Ο Λημνιός φωτογράφος Λουκάς Χαψής στον Fm 100 (mp3)

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Λήμνος

Την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Λημνιό φωτογράφο Λουκά Χαψή είχαν σήμερα οι ακροατές του Fm 100, ο οποίος φιλοξενήθηκε στον Παναγιώτη Σκαπέτη και την πρωινή εκπομπή του «Θέμα και Ανάθεμα».

Ιδιαίτερα ταπεινός ο Λουκάς Χαψής έδωσε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης, όπου μίλησε για τη μεγάλη του αγάπη, τη φωτογραφία, πώς αυτή κατάφερε να τον κερδίσει, ενώ περιέγραψε τα πρώτα του βήματα στο χώρο ως ερασιτέχνης φωτογράφος.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην κάνει ιδιαίτερη αναφορά  στην επικείμενη έκθεση αστροφωτογραφίας, με τίτλο «Ναοί στο σχήμα του ουρανού... - Αρχαίοι χώροι κάτω από τον έναστρο ουρανό της Ελλάδας», η οποία  θα  πραγματοποιήσει τα εγκαίνιά της αύριο Παρασκευή 18 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης Κοντιά και θα διαρκέσει έως τις 7 Σεπτεμβρίου.

Την επιμέλεια έχει αναλάβει ο Θωμάς Σφούνης σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη, ο οποίος αύριο θα βρίσκεται εκεί για να συνομιλήσει με το κοινό.

Πρόκειται για ένα project που, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος στον Παναγιώτη Σκαπέτη, διήρκησε 14 μήνες!

Το μόνο σίγουρο, έχουμε να πούμε εμείς, είναι πως θα εντυπωσιάσει...

«Στα διαλείμματα της φωτογράφισης» λέει ο Λουκάς, «αρκεί να κλείσεις τα μάτια σου και να περάσεις ανάμεσα στους κίονες και στα λείψανα της αρχαίας εποχής για να αισθανθείς ότι κάτι συμβαίνει. Αρκεί να σταθείς μπροστά ή δίπλα στον ναό και να νοιώσεις την αρμονία να διαπερνά ολάκερο το σώμα σου».

Όπως διαβάζουμε στον ομότιτλο κατάλογο του Πλανητάριου του Ιδρύματος Ευγενίδη: «Σε κάθε μια από τις φωτογραφίες του ο Λουκάς αποτυπώνει τις δύο αιωνιότητες: αυτή του σύμπαντος και αυτή του ανθρώπου πάνω στη Γη.  Έχοντας νυχτερινή πρόσβαση σε μερικούς από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς  χώρους της Ελλάδας, ο Λουκάς έστησε την κάμερά του και κατέγραψε με τις ώρες την ηρεμία των αρχαίων λίθων και τον ιλιγγιώδη στροβιλισμό του γαλαξία.

Περιστασιακά στις φωτογραφίες του διακρίνεται μια μυστηριώδης φιγούρα, κάποιος που απαθανάτισε να κινείται μέσα στην ακινησία των ερειπίων, κρατώντας μια δάδα, με την οποία φαίνεται ότι τελεί μια μυστηριώδη τελετή.

Άλλες φορές είναι μόνος κι άλλες φορές μαζί με δεκάδες πιστούς λαμβάνουν μέρος σε μια μεταμεσονύχτια ιεροτελεστία με τρεμάμενα φώτα, δείχνοντας την λατρεία τους στον έναστρο ουράνιο θόλο.

Αυτή η φιγούρα φυσικά δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον Λουκά, ο οποίος μ’ έναν φακό στο χέρι μετακινείται από μέρος σε μέρος μπροστά από τη φωτογραφική του μηχανή, παγώνοντας τις κινήσεις του όσο χρειάζεται για να μπορεί να απαθανατιστεί η μορφή του στα άδεια στάδια και τα θέατρα όπου κάποτε ένα ετερόκλητο κοινό χειροκροτούσε, γελούσε και έκλαιγε».

Ακούστε τα όσα είπε στον Fm100 ο Λουκάς Χαψής

 10544407 704257556312971 2635534414728203933 n

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel