Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Την αποζημίωση των αμπελοκαλλιεργητών της Λήμνου ζητάει το ΚΚΕ
Την αποζημίωση των αμπελοκαλλιεργητών της Λήμνου ζητάει το ΚΚΕ
23.07.2014 | 08:51

Την αποζημίωση των αμπελοκαλλιεργητών της Λήμνου ζητάει το ΚΚΕ

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απηύθηνε η κοινοβυλευτική ομάδα του Κ.Κ.Ε με θέμα την αποζημίωση των αμπελοκαλλιεργητών της Λήμνου από την επιδημία του περονόσπορου.

Η ερώτηση αναφέρει:

"Στο νησί της Λήμνου, σύμφωνα με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λήμνου «Η Ένωση», υπέστη μεγάλη ζημιά η αμπελοκαλλιέργεια από εκτεταμένη επιδημία προσβολών με τη συμπτωματολογία περονόσπορου.

Η ζημιά είναι εκτεταμένη, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών της φετινής άνοιξης με τις συχνές βροχοπτώσεις και τις υψηλές σχετικές υγρασίες που ευνόησαν την ταχεία εξέλιξη της επιδημίας και παρά τα μέτρα φυτοπροστασίας που ελήφθησαν από τους παραγωγούς, η μείωση του αγροτικού εισοδήματος είναι δεδομένη.

Το φαινόμενο χαρακτηρίζεται ως γενικευμένο και επιδημικό, μη αντιμετωπίσιμο με τις συνήθεις πρακτικές και απαιτείται η άμεση καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και η αποζημίωση των παραγωγών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα θα πάρει για την άμεση αποζημίωση των αμπελοκαλλιεργητών από τον ΕΛΓΑ και για τη δυνατότητα έκτακτης εισοδηματικής ενίσχυσης".

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018