Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση των μηχανικών Λήμνου για την αντισεισμική θωράκιση των κτιρίων

the roots web banners 06

Πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση των μηχανικών Λήμνου για την αντισεισμική θωράκιση των κτιρίων
19.09.2014 | 08:31

Πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση των μηχανικών Λήμνου για την αντισεισμική θωράκιση των κτιρίων

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Στη Λήμνο βρέθηκε ο καθηγητής Αντισεισμικών Κατασκευών και διευθυντής του Εργαστηρίου Αντισεισμικής Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Κωνσταντίνος Σπυράκος.

Ο κ. Σπυράκος πραγματοποίησε εχθές, Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, εκτενή παρουσίαση σε μηχανικούς, σχετικά με την αποκατάσταση κτιρίων που επλήγησαν από σεισμούς και την αντισεισμική τους θωράκιση, παρουσία του δημάρχου Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη, του αντιδημάρχου κ. Σαράντη Πανταζή και δημοτικών συμβούλων.

Ειδικότερα, ο καθηγητής κ. Σπυράκος μετέφερε πολύτιμη εμπειρία σε μηχανικούς του Δήμου, της Περιφέρειας αλλά και ιδιώτες,  σχετικά με τις μεθόδους και τις τεχνικές αντισεισμικής θωράκισης των κτιρίων. Παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία για τους σεισμούς, τα χαρακτηριστικά και τις επιπτώσεις τους, αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στην περίπτωση του πρόσφατου σεισμού στη Λήμνο, αλλά και της Αθήνας το 1999, ενώ επικεντρώθηκε στην περίπτωση της Κεφαλονιάς.

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσίασε πλούσιο οπτικό υλικό αναλύοντας τις βλάβες που υπέστησαν κατασκευές, τις κακοτεχνίες, τις τεχνικές που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αξιολόγηση της αντοχής των κτιρίων, τους περιορισμούς σχετικά με τις περιπτώσεις προστασίας μνημείων, καταλήγοντας σε πολύτιμα συμπεράσματα και προτάσεις.

Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τα θέματα της παρουσίασής του.

Ο δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης από την πλευρά του ευχαρίστησε τον καθηγητή κ. Κ. Σπυράκο και αναφέρθηκε στη συμβολή του στην αποκατάσταση-ενίσχυση του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στο Κοντοπούλι, με την εκπόνηση της σχετικής μελέτης. Παράλληλα, υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία της παρουσίας του στη Λήμνο, επισημαίνοντας ότι θα βοηθήσει να ξεπεραστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετά κτίρια στο νησί μας, μετά το σεισμό του Μαΐου. 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel