Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αναβάθμιση στο τηλεφωνικό κέντρο του Λιμεναρχείου Λήμνου

the roots web banners 06

Αναβάθμιση στο τηλεφωνικό κέντρο του Λιμεναρχείου Λήμνου
19.09.2014 | 10:00

Αναβάθμιση στο τηλεφωνικό κέντρο του Λιμεναρχείου Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Σε αναβάθμιση του τηλεφωνικού της κέντρου προχώρησε η Λιμενική Αρχή Λήμνου τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Ο αριθμός κλήσης παραμένει ο ίδιος εδώ και πολλά χρόνια και δεν είναι άλλος από το 22 54 0 - 22 22 5, αλλά από εχθές αμέσως μετά την πληκτρολόγηση του τηλεφωνικού αριθμού, ακούγεται ηχητικό μήνυμα το όποιο σε καλωσορίζει στην υπηρεσία σε δύο γλώσσες, τα Ελληνικά και τα Αγγλικά.

Αμέσως μετά ενημερώνει το ακροατή για τις επιλογές που έχει  πατώντας τους ανάλογους αριθμούς από το πληκτρολόγιο της συσκευής, με πρώτη βέβαια και σπουδαιότερη τις ώρες άφιξης και απόπλου των πλοίων που αναμένεται να επισκεφτούν το νησί της Λήμνου τις επόμενες 48 ώρες.

Η ηχογραφημένη ενημέρωση, θα είναι βάση του προγραμματισμού των πλοίων, αλλά θα ανανεώνεται συχνά, βάση αυτή τη φορά ,των τροποποιήσεων και διαφοροποιήσεων των δρομολογίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη τηλεφωνική δυνατότητα, λειτουργεί ήδη σε αρκετές Λιμενικές Αρχές, αποσυμφορώντας τους υπαλλήλους των κατατόπους Λιμεναρχείων.

Μόνο στην Λιμενική Αρχή της Μύρινας, κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ο τηλεφωνικός αριθμός της Αρχής δέχεται 600 με 700 τηλεφωνήματα το εικοσιτετράωρο, μέσης διάρκειας 3 λεπτά ανά κλήση.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel