Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το Flash – Mob έρχεται Λήμνο | Χορέψτε, εξαφανιστείτε, τελειώσατε! (mp3)

the roots web banners 06

Το Flash – Mob έρχεται Λήμνο | Χορέψτε, εξαφανιστείτε, τελειώσατε! (mp3)
19.09.2014 | 14:58

Το Flash – Mob έρχεται Λήμνο | Χορέψτε, εξαφανιστείτε, τελειώσατε! (mp3)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Κόσμος πηγαινοέρχεται αδιάφορος... Ξαφνικά δυνατές μουσικές ακούγονται και δεκάδες νέοι άνθρωποι ξεκινούν να χορεύουν σε μια απόλυτα συγχρονισμένη χορογραφία.

Μην τρομάζετε. Σύντομα θα έρθουν κι άλλοι, ώσπου όλοι θα στροβιλίζονται στους ήχους γνωστών ρυθμικών κομματιών.

Πρόκειται για νέους και για κάπως μεγαλύτερους- άνδρες, για γυναίκες, παιδιά, χορευτές αλλά και απλούς περαστικούς που ενώθηκαν με έναν σκοπό: να συγκινήσουν, να εντυπωσιάσουν χορεύοντας και να αλλάξουν για λίγα λεπτά τη ζωή και τις παραστάσεις όσων έτυχε να περνούν από το σημείο.

Με δύο λέξεις: Flash mob. Τώρα και στην Λήμνο.

Flash mob θα κάνουν αύριο, Σάββατο στις 5 το απόγευμα στο Μεγάλο Φαναράκι του Μόυδρο μία ομάδα νέων που ζουν στη Λήμνο.

Είναι μια μόδα που διαδόθηκε με πλατφόρμα το Διαδίκτυο (ιδιαίτερα το youtube) και αναπτύχθηκε με γνώμονα το μεράκι όσων το κάνουν και την αγάπη τους για τον χορό και τη μουσική.

Επί μέρες, οι «χορευτές» του νησιού συγκεντρώνονται στο Μούδρο και κάνουν πρόβα ένα προκαθορισμένο κομμάτι για να το παρουσιάσουν στο κοινό, το οποίο συνήθως δεν έχει επιλέξει να παρακολουθήσει το θέαμα αλλά το απολαμβάνει δωρεάν.

Τι είναι το flash mob; Η ξαφνική συγκέντρωση πλήθους κόσμου σε ένα προκαθορισμένο σημείο και η διάλυσή του λίγο αργότερα με τον ίδιο ξαφνικό τρόπο με τον οποίο εμφανίστηκαν. Συνήθως οι συμμετέχοντες οργανώνονται μέσω των κοινωνικών δικτύων (Facebook, Τwitter, Μyspace κ.ά.) ή μέσω e-mail και sms με σκοπό να κάνουν ένα χορευτικό. Αλλες μορφές του: Πλήθος κόσμου σε κεντρικό δρόμο «κοκαλώνει» ξαφνικά, παίζει μαξιλαροπόλεμο μέχρι τελικής πτώσεως (οι πιτζάμες είναι προαιρετικές) ή χορεύει ακούγοντας μουσική από τη φορητή του συσκευή (με ακουστικά).

Το πρώτο flash mob έλαβε χώρα το 2003. Διοργανώθηκε από έναν από τους αρχισυντάκτες του διεθνώς φημισμένου περιοδικού «Ηarper΄s Μagazine», τονΜπιλ Γουάσικ:«Τα flash mobs είναιένα παιχνιδιάρικο κοινωνικόπείραμα και ενθαρρύνουν τον αυθορμητισμόκαι τις μεγάλες παρέες.Καταλαμβάνουν μεγάλους δημόσιουςχώρους, απλώς για να δείξουνότι μπορούν να το κάνουνκαι να προσφέρουν ένα χάπενινγκστους περαστικούς»γράφει ο εμπνευστής τους στο Διαδίκτυο.

Στη Λήμνο λοιπόν εμπνευστής είναι ο Μάκης Καλλιάνης, Γυμναστής – Μουσικός από την Κομοτηνή, ο οποίος τον τελευταίο μήνα βρίσκεται στη Λήμνο.

Το Flash– Mob του Σαββάτου, πρόκειται ουσιαστικά για τον προπομπό της «Εβδομάδας Κίνησης στη Λήμνο» που διοργανώνει η ίδια ομάδα από τις 29 Σεπτεμβρίου ως τις 5 Οκτωβρίου.

Ο Μάκης Καλλιάνης, μίλησε σήμερα στην ενημερωτική εκπομπή του Fm 100.

Ακούστε τα όσα είπε.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel