Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η ευθύνη για τον ορισμό νέου Περιφερειάρχη
Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η ευθύνη για τον ορισμό νέου Περιφερειάρχη
22.09.2014 | 09:51

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η ευθύνη για τον ορισμό νέου Περιφερειάρχη

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Υπό τη σκιά της αναμενόμενης απόφαση του Συμβούλιου της Επικρατείας, το οποίο συνεδρίασε την προηγούμενη Παρασκευή για την νομιμοποίηση ή μη της εκλογής Καλογήρου, μετά την προσφυγή της ίδιας, πραγματοποιήθηκε η νέα συνέλευσης της παράταξης «Εμείς για το Αιγαίο».

Συγκεκριμένα, για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή, η παράταξη κλήθηκε να εκλέξει επικεφαλή, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα Περιφερειάρχη.

Η απαρτία όμως, όπως και στην πρώτη συνεδρίαση δεν κατέστη δυνατή, με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται το σχέδιο Β, όπως αυτό προβλέπεται από το νόμο.

Έτσι, το λόγο έχει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, η οποία με διοικητική πράξη θα ορίσει το νέο Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.

Ο ορισμός θα γίνει με βάση τους σταυρούς που έλαβαν οι υποψήφιοι της παράταξης κατά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Όπως είναι γνωστό, πρώτος σε σταυρούς είχε έρθει ο Θεόδωρος Βαλσαμίδης, ο οποίος φαίνεται πως θα αναλάβει τα καθήκοντά του το αμέσως επόμενο διάστημα.

Βέβαια η διάρκεια της θητείας του κ. Βαλσαμίδης, ως Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, θα εξαρτηθεί από την απόφαση του ΣτΕ, η οποία λέγεται πως θα ανακοινωθεί ως το τέλος Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη.  

    

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018