Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αγγελική Βουτσά: «Φεύγω από το νοσοκομείο και θα ασκώ την ιατρική τίμια και ηθικά από το ιατρείο μου» | Ποιά η στάση της υποδιοικήτριας

the roots web banners 06

Αγγελική Βουτσά: «Φεύγω από το νοσοκομείο και θα ασκώ την ιατρική τίμια και ηθικά από το ιατρείο μου» | Ποιά η στάση της υποδιοικήτριας
22.09.2014 | 14:13

Αγγελική Βουτσά: «Φεύγω από το νοσοκομείο και θα ασκώ την ιατρική τίμια και ηθικά από το ιατρείο μου» | Ποιά η στάση της υποδιοικήτριας

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ερωτηματικά και ποικίλα σχόλια δημιούργησε στην κοινωνία της Λήμνου, η είδηση της παραίτησης δύο γιατρών του νοσοκομείου του νησιού.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα στις 8:45 το πρωί,  η παθολόγος ιατρός Αγγελική Βουτσά, η οποία τα τελευταία χρόνια είναι διευθύντρια της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου, υπέβαλε την παραίτηση της, επικαλούμενη σοβαρούς προσωπικούς λόγους.

Δύο μέρες νωρίτερα, το πρωί της Παρασκευής είχε προηγηθεί η παραίτηση του αναισθησιολόγου ιατρού Δημήτρη Σταυρόπολου και πρόεδρου της ένωσης νοσοκομειακών ιατρών, επικαλούμενος τους ίδιους λόγους.

Ο Fm 100, επικοινώνησε σήμερα το πρωί με την κ. Βουτσά, η οποία δήλωσε: «Χαίρομαι γιατί φεύγω, ακριβώς όπως ήρθα. Σήμερα το πρωί στις 8:45, υπέβαλα την παραίτηση μου. Θα ασκώ την ιατρική, τίμια και ηθικά από το ιδιωτικό μου ιατρείο.»

Στη ερώτηση σχετικά με το  τι την οδήγησε στην παραίτηση η κ. Βουτσα αρκέστηκε στην αιτιολογία της έκθεσης, δηλαδή επικαλέσθηκε σοβαρούς προσωπικούς λόγους και συνέχισε: «Λυπάμαι για τους ασθενής που παρακολουθούσα, αλλά έχω και οικογένεια».

Ο κ. Σταυρόπουλος, από την πλευρά του, δεν θέλησε να προχωρήσει σε κάποια δημόσια δήλωση, λέγοντας ότι «θα υπάρξει χρόνος για να τα πούμε όλα».

Ο Fm 100, επίσης επικοινώνησε και με την υποδιοικήτρια του νοσοκομείου Λήμνου, Ισμήνη Λυμπέρη.

Η κ. Λυμπέρη παραδέχθηκε ότι έχει λάβει τις παραιτήσεις των γιατρών, αλλά εμφανίστηκε ιδιαίτερα καθησυχαστική, αναφέροντας πως οι γιατροί παραμένουν κανονικά στο δυναμικό του νοσοκομείου τουλάχιστον ένα μήνα μετά την υποβολή παραίτησης.

Είναι υποχρεωμένοι, σύμφωνα με την κ. Λυμπέρη, να εκτελούν κανονικά τις εφημερίες τους και η παραίτηση ισχύει μόνο αν αμέσως μετά και σε διάστημα ενός μήνα, ακολουθήσει και δεύτερη παραίτηση.

Μάλιστα, κατονόμασε γιατρό ο οποίος έχει υποβάλει μέχρι σήμερα 3 παραιτήσεις έχει απειλήσει με παραίτηση άλλη μία φορά και παρ’ όλα αυτά παραμένει στο χώρο του ΕΣΥ.(!!!)

Στην ερώτηση μας για το τι πιστεύει η ίδια ότι οδήγησε τους γιατρούς σε παραίτηση, η κ. Λυμπέρη αρκέστηκε στον επικαλούμενο λόγο των δυο παραιτήσεων.

Τέλος, όταν ερωτήθηκε για τα σχόλια που θέλουν την ίδια πρωταγωνίστρια στην εξέλιξη αυτή, η κ. Λυμπέρη ανέφερε πως ο «καθένας είναι ελεύθερος να λέει ότι θέλει, εγώ μένω στην επίσημη αιτιολογία των γιατρών, όπως αυτή αναφέρεται στις παραιτήσεις τους».

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο η κ. Λυμπερη όσο και η κ. Βουτσά, θα φιλοξενηθούν ζωντανά στην αυριανή ενημερωτική εκπομπή του Fm 100, «Θέμα και Ανάθεμα».  

Αμέσως μετά την γνωστοποίηση των παραιτήσεων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Λέσβου Γιάννης Ζερδελής, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:  

«Σε πλήρη διάλυση οδηγείται το Νοσοκομείο Λήμνου μετά και την παραίτηση της μοναδικής παθολόγου Αγγελικής Βουτσά και του ενός εκ των δύο αναισθησιολόγων Δημήτρη Σταυρόπουλου. Από τη μία η πολιτική συρρίκνωσης που ακολουθεί η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας και από την άλλη η αντιδραστική και αλλοπρόσαλλη διοίκηση της Ισμήνης Λυμπέρη, που εδώ και μήνες πολλαπλασιάζει με τις επιλογές της τα υπάρχοντα προβλήματα,  εξανάγκασαν σε παραίτηση γιατρούς με ειδικότητες αιχμής, χωρίς τις οποίες δεν μπορεί να υπάρξει νοσοκομείο.

Ο βουλευτής Γιάννης Ζερδελής, σε συνέχεια των πολλαπλών του παρεμβάσεων στη βουλή για τα προβλήματα του νοσοκομείου Λήμνου(τέσσερεις από αναλήψεως των καθηκόντων του), μετά και τις παραιτήσεις της παθολόγου διευθύντριας  της παθολογικής κλινικής και του αναισθησιολόγου του Νοσοκομείου Λήμνου επιχείρησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Υπουργό Υγείας κ. Βορίδη. Αυτή τη στιγμή το γραφείο του Υπουργού είναι ενήμερο για τη δυσμενέστατη αυτή εξέλιξη και φέρει ακέραια την ευθύνη για τη διοικητική ανεπάρκεια της κ. Λυμπέρη.

Δεν είναι δυνατόν να μείνει ένα ολόκληρο νησί χωρίς τη στοιχειώδη ιατρική κάλυψη εξαιτίας μικροπολιτικών της διοικήτριας που η κυβέρνηση ανέχεται - αν όχι και συντηρεί εσκεμμένα - με τη στάση της. Η λύση πρέπει να δοθεί άμεσα από το Υπουργείο».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel