Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Now We Move: Η πανευρωπαϊκή εκστρατεία για τη φυσική άσκηση έρχεται στη Λήμνο

banner roots

Now We Move: Η πανευρωπαϊκή εκστρατεία για τη φυσική άσκηση έρχεται στη Λήμνο
22.09.2014 | 20:10

Now We Move: Η πανευρωπαϊκή εκστρατεία για τη φυσική άσκηση έρχεται στη Λήμνο

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Λήμνος

Ξεκινά σε λίγες μέρες η Εβδομάδα Κίνησης στη Λήμνο, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κίνησης και βάζει το νησί σε κλίμα αθλητισμού και άσκησης.

Τη Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου, στις 16.30, η εβδομάδα θα ξεκινήσει με πεζοπορία περιμετρικά του Μούδρου. Σημείο εκκίνησης έχει οριστεί η βάρκα, μπροστά στο παλιό τελωνείο, στο λιμάνι.

Μια διαδρομή βατή, με ελάχιστη ανηφορική κλίση, απόσταση 5χλμ εκ των οποίων το 1χλμ είναι βατός χωματόδρομος. Ένας ενδιάμεσος σταθμός στην προβλήτα, μπροστά στο εκκλησάκι του Α. Παύλου, όπου θα πραγματοποιηθεί δραστηριότητα Yoga και κατόπιν ενημέρωση σχετικά με το project NowWeMove, την εβδομάδα κίνησης και την καθημερινή σωματική δραστηριότητα.

Μικροί και μεγάλοι, παιδιά και γονείς, αθλητές και μή, θα περπατήσουν παρέα τον Μούδρο, θα χαλαρώσουν με yoga μπροστά στην θάλασσα και θα συζητήσουν τα ωφέλη της καθημερινής σωματικής δραστήριοτητας και πώς αυτήν μπορούμε να την εντάξουμε στην καθημερινότητά μας.

Υπεύθυνος πεζοπορίας είναι ο Μάκης Καλλιάνης, ενώ υπεύθυνη για τη Yoga είναι η Νιόβη Σακαλή.

Η εκστρατεία NowWeMove είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία που κινητοποιεί δεκάδες εθελοντές να διοργανώσουν event και να προωθήσουν δυναμικά τη φυσική άσκηση και την καθημερινή σωματική δραστηριότητα. Το όραμα είναι 100 εκατομμύρια περισσότεροι Ευρωπαίοι να ασχοληθούν με τον αθλητισμό ή τη σωματική δραστηριότητα μέχρι το 2020.

Στόχος της εκστρατείας είναι μία σωματικά δραστήρια κοινότητα, ενώ αυξάνεται η ευαισθητοποίηση σχετικά με τα οφέλη της φυσικής δραστηριότητας μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών.

Φέτος, η εβδομάδα MOVE θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου. Στόχος της εβδομάδας MOVE είναι η προώθηση των ευεργετικών αποτελεσμάτων της καθημερινής κίνησης και της τακτικής ενασχόλησης με τον αθλητισμό και την σωματική δραστηριότητα σε όλη την Ευρώπη.

Στηρίζεται απο την ISCA (Διεθνής Ένωση για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό) και την ECF (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατών). Στην χώρα μας τελείται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, Υπουργείου Υγείας, Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας.

Πληροφορίες θα βρείτε στις ιστοσελίδες:

http://www.moveweek.eu/ 

http://nowwemovegreece.wordpress.com/ και 

http://greece.moveweek.eu/.

MoveWeek poster

 

Sponsors banner

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το