Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αλλαγές στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου από Οκτώβρη
achilladelis
Αλλαγές στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου από Οκτώβρη
23.09.2014 | 11:59

Αλλαγές στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου από Οκτώβρη

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Αλλαγές στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου, φέρνει ο Οκτώβρης από την πρώτη μέρα, τόσο στον προγραμματισμό και τον αριθμό των δρομολογίων όσο και στα πλοία.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, το πλοίο «Ταξιάρχης» ήταν αυτό που συνέδεε τη Λήμνο με το λιμάνι της Καβάλας και του Λαυρίου με τέσσερα δρομολόγια της εβδομάδα.

Μάλιστα, μετά την έκπτωση της ΝΕΛ από τη γραμμή των Ψαρών, το δρομολόγιο Λαύριο – Αη Στράτης –Λήμνος πραγματοποιούνταν σε 10 ώρες. Από τον Οκτώβρη λοιπόν, η χρονική διάρκεια θα παραμείνει, όμως μειώνονται κατά 1 τα δρομολόγια του πλοίου, όπως άλλωστε γίνεται κάθε χρόνο κατά τους χειμερινούς μήνες.

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, το πλοίο θα αναχωρεί από το Λαύριο και Δευτέρα και Τετάρτη στις 6 το απόγευμα και κάθε Παρασκευή στις 8 το βράδυ, για Αη Στράτη – Λήμνο – Καβάλα και επιστροφή.

Για το έτερο πλοίο, αυτό της HSW, το οποίο καλείται να συνδέσει τη Λήμνο με την Κάβάλα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίο, μέχρι στιγμής το μόνο που είναι γνωστό είναι ο αριθμός των δρομολογίων.

Συνοψίζοντας τις πληροφορίες λοιπόν έχουμε, το πλοίο «Νήσος Μύκονος» της HSW το οποίο θα εκτελεί δύο δρομολόγια την εβδομάδα από Βόρειο Ελλάδα προς τα νησιά του Αιγαίου με τελικό λιμάνι τον Πειραιά. Τα δρομολόγια, αναμένεται να ξεκινήσουν από την 1η του Οκτώβρη, χωρίς όμως να αποκλείεται άλλο ένα έκτακτο δρομολόγιο μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018