Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Τα «βρήκαν»τελικά YEN και Hellenic Seeways για τα δρομολόγια του Βορείου Αιγαίου | Τα δρομολόγια θα τα εκτελεί το «Μύκονος»

the roots web banners 06

Τα «βρήκαν»τελικά YEN και Hellenic Seeways για τα δρομολόγια του Βορείου Αιγαίου | Τα δρομολόγια θα τα εκτελεί το «Μύκονος»
23.09.2014 | 14:40

Τα «βρήκαν»τελικά YEN και Hellenic Seeways για τα δρομολόγια του Βορείου Αιγαίου | Τα δρομολόγια θα τα εκτελεί το «Μύκονος»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

 Μεγάλο είναι το παρασκήνιο αναφορικά με  την επικείμενη συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και της Ναυτιλιακής Εταιρείας Hellenic Seeways σύμφωνα με την οποία η εταιρεία θα εκτελεί  δρομολόγια από Καβάλα για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με τελικό προορισμό το Λιμάνι του Πειραιά (δηλ. η άγονη επιδοτούμενη γραμμή Καβάλας – Λήμνου – Μυτιλήνης – Χίου – Σάμου – Ικαρίας).

Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών ολοκληρώθηκε όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, καθώς από πλευράς της Hellenic Seeways κρίθηκε τελικά οικονομικά συμφέρουσα  η προσφορά του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και για τον λόγο αυτό είναι θέμα χρόνου να πέσουν  και οι σχετικές υπογραφές για ένα τρίμηνο, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία του διεθνούς διαγωνισμού για την εξεύρεση εταιρείας που θα εξυπηρετεί αυτή την γραμμή για μία 3ετία. Η εταιρεία θα εκτελεί τα δρομολόγια με το υπερσύγχρονο σκάφος «Μύκονος», αν και ακούστηκε ακόμη και το «Χίος»!!!!

ΕΚΠΤΩΤΗ ΑΛΛΑ…

Υπενθυμίζεται ότι η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ) που εκτελούσε μέχρι πρότινος το συγκεκριμένο δρομολόγιο κρίθηκε έκπτωτη από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας διότι δεν εκπλήρωνε τις συμβατικές της υποχρεώσεις, καθώς τα δρομολόγια εκτελούνταν με σημαντική χρονική καθυστέρηση, ενώ πολλές φορές τα σκάφη της εταιρείας ακινητοποιούντο στα λιμάνια λόγω έλλειψης καυσίμων. Η ταλαιπωρία των κατοίκων και επαγγελματιών των νησιών αλλά και των τουριστών ήταν τεράστια και γι` αυτό με το τέλος του Καλοκαιριού το υπουργείο έλαβε την απόφαση να κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία. Μάλιστα η ΝΕΛ δεν έχει πλέον δικαίωμα να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για έναν ολόκληρο χρόνο!!

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Σε ότι αφορά το σκάφος της ΝΕΛ «Μυτιλήνη» που είναι αγκυροβολημένο και ακινητοποιημένο στο Λιμάνι της Καβάλας εδώ και 2 εβδομάδες περίπου, τελικά είναι θέμα ημερών να αποπλεύσει από το Λιμάνι της Καβάλας για τον Πειραιά. Εκεί θα αντικαταστήσει το σκάφος «European Express» που παρουσιάζει μηχανική βλάβη και κάπως έτσι θα λήξει και η ομηρία του Λιμανιού της Καβάλας…

 

Πηγή: εφημ. Καβάλα

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το