Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Εντομοαπωθητικά σε κτηνοτροφικές μονάδες της Λήμνου που πάσχουν από καταρροϊκό πυρετό
achilladelis
Εντομοαπωθητικά σε κτηνοτροφικές μονάδες της Λήμνου που πάσχουν από καταρροϊκό πυρετό
24.09.2014 | 09:06

Εντομοαπωθητικά σε κτηνοτροφικές μονάδες της Λήμνου που πάσχουν από καταρροϊκό πυρετό

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Μέτρα για την καταπολέμηση του καταρροϊκού πυρετού φαίνεται πως θα λάβει το αμέσως επόμενο διάστημα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Βέβαια, τουλάχιστον για την ώρα, τα μέτρα περιορίζονται μόνο στην κάλυψη του κόστους για την αγορά εντομοαπωθητικών φαρμάκων σε κτηνοτρόφους που οι εκτροφές του έχουν προσβληθεί από τη νόσο.

Η ανακοίνωση του Υπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει:    

«Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπου Αθανασίου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Καρασμάνη για την γενικότερη στήριξη των κτηνοτρόφων της Λέσβου από τις επιπτώσεις της νόσου του καταρροϊκού πυρετού στα κοπάδια του νησιού, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η βούληση σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ «για την εξυγίανση του ζωικού κεφαλαίου από επιβολή κτηνιατρικών μέτρων», της κάλυψης του κόστους για την αγορά εντομοαπωθητικών φαρμάκων για την καταπολέμηση των κουνουπιών που είναι οι φορείς μετάδοσης της νόσου του καταρροϊκού πυρετού.

Συγκεκριμένα οι κτηνοτρόφοι στις εκτροφές των οποίων διαπιστώθηκε μετά από αιμοληψία, ότι έχουν προσβληθεί από τη νόσο, θα μπορούν να καλύπτουν το κόστος αγοράς των εγκεκριμένων και οριζομένων από την παραπάνω Κοινή Υπουργική Απόφαση εντομοαποθητικών σκευασμάτων μετά από χρηματοδότηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Λεπτομέρειες του τρόπου καταβολής της ενίσχυσης στους κτηνοτρόφους, καθώς και τα δικαιολογητικά που θα απαιτούνται να προσκομίσουν οι ίδιοι στην αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου θα δοθούν με εγκύκλιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κάθε ζωονόσο δικαιολογούνται συγκεκριμένες επιλέξιμες δαπάνες για την αντιμετώπισή της. Έτσι από το αρμόδιο Υπουργείο εξετάζεται κάθε δυνατότητα για την ανακούφιση των πληγέντων κτηνοτρόφων».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018