Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Πολιτισμός>>Πρώτο βραβείο για «τη μητέρα του διαδηλωτή»

banner roots

Πρώτο βραβείο για «τη μητέρα του διαδηλωτή»
12.11.2012 | 04:32

Πρώτο βραβείο για «τη μητέρα του διαδηλωτή»

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Πολιτισμός

Η φωτογραφία μιας εθισμένης στα  ναρκωτικά Ουκρανής ιερόδουλης που καπνίζει ένα τσιγάρο και μια απελπισμένη μητέρα που στέκεται πάνω στα συντρίμμια που άφησε πίσω του το τσουνάμι στην Ιαπωνία, είναι δύο από τις πιο "δυνατές" φωτογραφίες που διαγωνίζονται για την καλύτερη φωτογραφία Τύπου του 2012.

Οι φωτογραφίες που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό World Press Photo εκτίθεται στο Southbank Centre στο Λονδίνο μέχρι τις 27 Νοεμβρίου.

Το πρώτο βραβείο πήρε ο Ισπανός φωτογράφος Samuel Aranda για την εικόνα του με μια μητέρα που κρατά στην αγκαλιά της το γιο της, μετά από μια αντικυβερνητική διαδήλωση στην Υεμένη.

 

Στο διαγωνισμό δήλωσαν συμμετοχή πάνω από πέντε χιλιάδες φωτογράφοι, οι οποίοι έστειλαν περισσότερες από εκατό χιλιάδες  φωτογραφίες. 

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 1955 όταν τα μέλη της ένωσης Ολλανδών φωτορεπόρτερ αποφάσισαν ο εθνικός τους διαγωνισμός να γίνει διεθνής.

Τότε είχαν διαγωνιστεί 42 φωτογράφοι από 11 χώρες και είχαν σταλεί περίπου τριακόσιες φωτογραφίες. Σήμερα ο διαγωνισμός προσελκύει περισσότερους από πέντε χιλιάδες συμμετέχοντες από εκατόν είκοσι πέντε χώρες.

 po Η Μαρία, ναρκομανής ιερόδουλος, ξεκουράζεται για λίγο κάνοντας ένα τσιγάρο μέχρι να έρθει ο επόμενος πελάτης. Ζει στην πόλη Kryvyi Rih της Ουκρανίας. Φωτογράφος ο Brent Stirton κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Contemporary Issues Singles.

3 Η 6χρονη Tahani (με το ροζ φόρεμα) με τον άντρα της και η πρώην συμμαθήτριά της Ghada, επίσης με τον άντρα της, έξω από τα σπίτια τους στην Hajjah της Υεμένης. Φωτογραφία της Stephanie Sinclair διακρίθηκε στην κατηγορία Contemporary Issues Stories.

4Η Chieko Matsukawa κρατά το δίπλωμα αποφοίτησης της κόρης της, το οποίο βρήκε στα συντρίμμια του σπιτιού τους στη Higashimatsushima. Η Yasuyoshi Chiba κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία People in the News Stories

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το