Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Πολιτισμός>>Το γυάλινο σπίτι στο Αιγαίο (photos)

computing cert aitisi it

PERIFEREIA B AIGAIOY MEDIA 350x250 LIMNOY

loukas ekloges

Το γυάλινο σπίτι στο Αιγαίο (photos)
07.07.2015 | 17:50

Το γυάλινο σπίτι στο Αιγαίο (photos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Πολιτισμός

Ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό δημιούργημα κερδίζει αυτή την εποχή βραβεία και διακρίσεις σε όλο τον πλανήτη. Πρόκειται για ένα γυάλινο σπίτι, με την ονομασία Casa Brutale, το οποίο έχει κατασκευαστεί από 2 Έλληνες αρχιτέκτονες. Ο Λαέρτης Παπαβασιλείου και ο Παντελής Καμπουρόπουλος από το αρχιτεκτονικό γραφείο OPA, σχεδίασαν αυτό το οίκιμα που μοιάζει σα να είναι κυριολεκτικά κρεμασμένο ανάμεσα στα ψηλά βράχια του Αιγαίου.

Όπως λένε οι σχεδιαστές του, το Casa Brutale είναι μία γεωμετρική μετράφραση του περιβάλλοντος. Eνσωματώνεται πλήρως στον χώρο με σεβασμό στο περιβάλλον και τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής φύσης. Είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου μέσα στον βράχο, και κάνει έντονη χρήση του γυαλιού, ώστε να υπάρχει διαρκής επαφή με το περιβάλλον και άπλετη θέα προς την θάλασσα. Είναι κατασκευασμένη από απλά υλικά, ξύλο, γυαλί τσιμέντο ενώ ενσωματώνει και το στοιχείο του νερού.

Για αυτό φροντίζει όλη η οροφή της κατασκευής που είναι ουσιαστικά η βάση της πισίνας. Το φως μπαίνει διαρκώς από τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες της κατασκευής, δημιουργώντας χώρους με ιδιαίτερη αισθητική και άμεση σύνδεση με το εξωτερικό περιβάλλον. Σύμφωνα με τα δικά τους λόγια, «το Casa Βrutale επαναπροσδιορίζει την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και της φύσης σε ένα ποιητικό αφιέρωμα καθαρού μπρουταλισμού.»

 

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Πηγή: athensvoice.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το