Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Πολιτισμός>>Η Ελληνική Φλόγα θα ζεστάνει τους Νορβηγούς
achilladelis
Η Ελληνική Φλόγα θα ζεστάνει τους Νορβηγούς
02.12.2015 | 10:26

Η Ελληνική Φλόγα θα ζεστάνει τους Νορβηγούς

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Πολιτισμός

Σε μια λαμπρή τελετή έγινε η αφή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του Λίλεχαμερ το 2016

Κάτω από έναν λαμπρό ήλιο που ξετρέλανε κυριολεκτικά τους «παγωμένους» Νορβηγούς πραγματοποιήθηκε χθες στο Παναθηναϊκό Στάδιο η τελετή αφής της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του Λίλεχαμερ το 2016.

Oλοι οι Νορβηγοί απολάμβαναν και βέβαια σχολίαζαν τον θαυμάσιο καιρό, που πρόσφερε και τη σιγουριά της αφής με τον πλέον φυσικό και άμεσο τρόπο, απευθείας από τις ακτίνες του ήλιου.

Oπως και έγινε τελικά, σε ελάχιστα δευτερόλεπτα από τα χέρια της πρωθιέρειας Κατερίνας Λέχου. Προηγήθηκε η χορογραφία της Αρτέμιδας Ιγνατίου σε σύνθεση Γιάννη Χειμάδα που εκτέλεσαν περίφημα με τον χορό τους οι 18 ιέρειες.

«Πριν η Φλόγα ανάψει στο Λίλεχαμερ θα επισκεφθεί και τις 19 κομητείες της Νορβηγίας κατά τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας επί νορβηγικού εδάφους» τόνισε στην ομιλία της η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής κ. Σίρι Χάτλεν.

Το 1994, για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που φιλοξενήθηκαν και τότε στο Λίλεχαμερ, δημιουργήθηκε ολόκληρο επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Νορβηγίας, επειδή οι διοργανωτές ήθελαν να χωρίσουν στα δυο, σε δύο κατευθύνσεις, κάποια στιγμή την Ολυμπιακή Φλόγα, κάτι που απαγορεύεται ρητά από την ελληνική παράδοση.

Τελικά υπό την απειλή της μη επίσημης παράδοσης του ιερού φωτός, οι Νορβηγοί έκαναν πίσω και όλα κύλησαν ομαλά. Τώρα ωστόσο, δεν αναμένεται μια τέτοια πράξη σύμφωνα με τα λεγόμενά τους.

«Ο αθλητισμός και ο Ολυμπισμός μπορούν να συνεισφέρουν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, μέσω πρωτοβουλιών που προωθούν και ενισχύουν τον διάλογο, τη συμφιλίωση, τον σεβασμό και την αλληλεγγύη. Oσοι αθλητές ταξιδέψουν στο Λίλεχαμερ θα γίνουν στη συνέχεια οι καλύτεροι πρεσβευτές του Ολυμπισμού στη χώρα τους. Σας παραδίδουμε σήμερα με χαρά και περισσή υπερηφάνεια αυτό το μοναδικό σύμβολο του Ολυμπισμού που αποτελεί κληρονομιά και παρακαταθήκη μας από τα χρόνια της αρχαιότητας μέχρι σήμερα» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

Λαμπαδηδρόμοι από ελληνικής πλευράς ήταν οι νεαροί αθλητές χειμερινών σπορ Γιώργος Καρακάσης και Μαρία Ευαγγελοπούλου, ενώ για τους Νορβηγούς μετείχαν οι Ρουν Μέλερ (ποδόσφαιρο) και Γκρέις Μπούλεν (πάλη).

 

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018